ERZURUM'da bir mobilya mağazasında satış elemanı olarak çalışan 32 yaşındaki Emine Karataş'ı öldürdüğü iddiasıyla yakalanan evli ve bir çocuk babası 23 yaşındaki Ahmet T. "Tehdit etti, eşarbıyla boğdum" dedi.
Babası Remzi daha önce öldüğü için annesi Nafiye ve kardeşi Murat Karataş'la birlikte yaşayan Emine Karataş, 5 Aralık günü Karskapı semtindeki evlerine gelmeyince, aile aramaya başladı. Polise kayıp olduğu başvurusunda bulunulan Emine Karataş'ın cesedi dün öğleden sonra merkez Yakutiye ilçesinin Taşmescit Mahallesi, Kuşbaz sokaktaki metruk binada bulundu. Yüzü tanınmayacak şekilde parçalanan ve belden aşağısı çıplak olan Karataş'ın cesedi, otopsi için Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Emniyet Müdürlüğü Cinayet Masası ekipleri, kısa bir süre sonra daha önce genç kızla aynı iş yerinde çalışan Ahmet T.'yi yakaladı. Cinayet zanlısı olarak yakalanan Ahmet T.'nin bir süre önce Emine Karataş'ın parasını çaldığı iddiasıyla iş yerinden çıkarıldığı belirlendi. İşyerinde çalışan bir kadın arkadaşı Emine Karataş'ı Ahmet T.'nin sürekli tehdit ettiğini söyledi.
Geceyi Emniyette geçiren Ahmet T., bugün öğle saatlerinde Adliyeye getirildi. Cumhuriyet Savcılığında yeniden ifadesi alınan Ahmet T.'nin cinayetin ardından genç kızın cep telefonunu gasp ettiği ve sattığı tespit edildi.
Aynı iş yerinde çalıştıkları dönemde Emine'nin ilgisinden rahatsız olduğunu ileri süren Ahmet T., genç kızdan kurtulmak için parasını çaldığını ve bu yüzden işten atıldığını bildirdi. Olay günü iş yerinden çıktıktan sonra birlikte yürüdüklerini ve metruk binaya girdiklerini ifade eden Ahmet T. "Benimle olmak istedi. Belden aşağı soyunduk. Bu kez beni tehdit etti. İtekledim, yere düştü, yüzünden yaralandı. Başındaki eşarbıyla boğdum. Nefessiz kalınca korktum kaçtım" diye konuştu.
Nöbetçi Mahkemeye çıkarılan Ahmet T. kasten öldürme, nitelikli yağma, nitelikli cinsel istismar suçlarından tutuklanarak Erzurum Ceza evine gönderildi. HP(KS/AAA)(FOTOĞRAFLI)