Ömer KOÇ-Ahmet ÖZMEN/ ADANA, () - ADANA'da cinayet zanlısı olarak aranan Faik Ö. ile çıkan çatışmada Harun Erol isimli polis yaralandı.
Olay, saat 22.00 sıralarında merkez Yüreğir İlçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi 2977 Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre Yüreğir İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Ekipleri, sokaklarda devriye gezerken, 6 Mart 2014 tarihinde 22 yaşındaki Samet Dağoğlu'nun tabancayla öldürülmesi olayında cinayet zanlısı olarak aranan Faik Ö.'yü 01 BBJ 12 plakalı hafif ticari araçla seyir halindeyken gördü. Polisin durdurmak istediği Faik Ö. kaçmaya başladı. Bir evin duvarına çarparak duran araçtan inip kaçmaya çalışan şüpheli, polisin 'teslim ol' çağrısına ateşle karşılık verdi. Bunun üzerine çıkan çatışmada polis Harun Erol sağ omzundan tabancayla yaralandı.
Çatışmanın ardından Faik Ö., yaya olarak kaçarak izini kaybettirdi. Yaralanan Harun Erol ise Yüreğir Başkent Hastanesi'ne götürüldü. Olay sırasında araçta olan Faik Ö.'nün ismi açıklanmayan eşi de ifadesi alınmak üzere Cumhuriyet Polis Merkezi'ne götürüldü. Adana İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek de hastaneye giderek yaralanan polisin sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı. Harun Erol'un sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirek zanlının yakalanması için çalışma başlatıldı.

ÖK,AÖ (AÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)