KONYA'da 2 çocuk annesi 34 yaşındaki Yadigar Taşdelen'i eşini ziyarete gittiği cezaevi önünde tabancayla öldüren ve  kovalamacanın ardından yakalanan 45 yaşındaki Hüseyin Tarman, polisteki sorgusunun ardından adliye sevk edildi. Yakalandığı sırada başına silah dayayarak intihara kalkışan Tarman'ı, polisin Taşdelen'in ölmediğini söyleyerek ikna ettiği öğrenildi. Tarman'ın polise verdiği ifadede ise "Konuşmak için yanına gittim. Bana küfür etmeye başladı. Sinirlerime hakim olamayıp ateş ettim. Onu vurduğun için üzülmüyorum. Ama öldüğüne üzülüyorum. Onu çok seviyordum" diye ifade verdiği öğrenildi.
Konya'da eşi cezaevinde bulunan Yadigar Taşdelen iddiaya göre komşusu olan evli ve 3 çocuk babası Hüseyin Tarman ile Fatih Işıklar Mahallesi'nde kiraladıkları bir evde yaklaşık 4 ay önce birlikte yaşamaya başladı. Bu arada Taşdelen'in ailesi de polise kayıp ihbarında bulundu. 3 ay boyunca Tarman'ın ailesi ile birlikte aynı evde kalan Taşdelen, iddiaya göre şiddet gördüğü ve çocuklarını özlediğini söyleyerek yaklaşık bir ay önce evine döndü. Hakkında kayıp ihbarı olduğu için polise giden Taşdelen, birlikte yaşadığı Hüseyin Tarman'ın kendisini tehdit ederek zorla kaçırdığını ileri sürerek şikayetçi oldu. Bunun üzerine Taşdelen'e Cumhuriyet Savcılığı tarafından 10 gün önce koruma kararı verildi.
Dün Yadigar Taşdelen 13 yaşındaki oğlu F.T. ile birlikte, 'uyuşturucu satmak' suçundan Konya E Tipi Kapalı Cezaevi'nde yatan eşi M.T.'yi ziyarete gitti. Bu sırada cezaevinin önüne gelen Hüseyin Tarman, önünü kestiği Yadigar Taşdelen'e, oğlunun gözleri önünde tabancayla ateş etti. Vücuduna isabet eden kurşunlarla yaralanan Yadigar Taşdelen, o halde kaçmaya çalışsa da Hüseyin Tarman, tabancasını ateşlemeye devam etti. Vücuduna 5 kurşun isabet eden Yadigar Taşdelen, kanlar içinde yere yığılıp kalırken, Tarman otomobiline binip kaçtı. Ağır yaralanan Taşdelen, kaldırıldığı Mevlana Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.
Evine uğrayarak eşi ve çocuğunu da alan Hüseyin Tarman otomobiliyle kaçmaya devam etti. Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda ekip de bölgede Tarman'ın bulunması için çalışma başlattı. Otomobilinin yeri tespit edilen Tarman, polis tarafından durduruldu. Tabancasını başına dayayarak "Beni yakalarsanız, kendimi öldürürüm" diye tehditler savuran Tarman'ın otomobilindeki çocuk ve kadını gören polisler tedbirli davranmak isterken, kaçmayı başardı. Bu kez Dutlukır Mevkiinde iş makineleriyle önü kesilerek durdurulan Tarman, yanındaki eşi ve çocuğunu indirdikten sonra başına tabanca dayayarak polisleri yanına yaklaştırmadı. İş makinelerinin arasında boşluk bularak çıkmayı başaran ve kaçmaya devam eden Tarman yaklaşık 5 kilometre sonra direksiyon kontrolünü yitirdiği otomobiliyle önce bir çöp kutusuna, ardından bir evin önündeki ağaca çarptı.
Otomobilinden inerek kaçmaya devam eden Tarman karşısında Özel Harekat ekiplerini görünce yine başına tabancayı dayadı. Tarman’ın, "Aşkım öldü. Benim de yaşamam anlamsız" dediği sırada araya giren Cinayet Büro ekipleri, kadının ölmediğini söylemesi üzerine elindeki tabancayı bıraktı. Göz altına alınan Tarman sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü.
Tarman'ın polise, "Konuşmak için Yadigar'ın yanına gittim. Bana küfür etmeye başladı. Ben de sinirlerime hakim olamayıp ateş ettim. Onu vurduğun için üzülmüyorum. Ama öldüğüne üzülüyorum. Onu çok seviyordum' şeklinde ifade verdiği öğrenildi.
Poliste sorgusu tamamlanan Tarman, bugün geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.