ORDU’da İl Emniyet Müdürlüğü önünde, kuaför 39 yaşındaki Halil Sarı’yı tabancayla 3 el ateş ederek öldürdükten sonra polise teslim olan simitçi 38 yaşındaki Murteze Türkcan, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Önceki gece, Ordu'nun Altınordu İlçesi Akyazı Mahallesi’nde otomobilini İl Emniyet Müdürlüğü binası önüne park ettikten sonra aracın içindeki Halil Sarı’yı tabancayla 3 el ateş ederek öldüren Murteze Türkcan, ardından polise teslim oldu. Türkcan, sorgusunun ardından dün sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Murteze Türkcan'ın polise verdiği ifadesinde, "Halil’i daha önceden tanıyordum. Eşimle arasında şüphelendiğim bir namus meselesini konuşmak için buluştuk. Araca binerek bir süre dolaştık. Bu konuda kendisiyle araçta tartışmaya başladık. Eşimle bunun yüzünden ve ailevi meselelerden dolayı geçimsizlik vardı. Kendisine eşimle bir gönül ilişkisi olup olmadığını sordum, konuşup tartışırken Emniyet Müdürlüğü’nün yakınlarında aracı durdurup içinden indim. Halil aracın içindeydi. Üzerimdeki ruhsatsız tabancayla Halil’e 3 el ateş ettim sonra polise teslim oldum" dediği öğrenildi.