BURSA'da 59 yaşındaki Mustafa Yalman'ı parasını aldıktan bıçaklayarak öldürüp, cesedini Avdancık Köyü'ne gömdükleri iddia edilen iki sevgili hakkında ilk duruşmada karar çıktı. Tutuklu sanıklar 22 yaşındaki Gökhan Ateş ve 30 yaşındaki Arzuhan Çatalçam, 'tasarlayarak adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, 'silahla yağma' suçundan da 12'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Geçen yıl Temmuz ayında meydana gelen olayda, telefon satan bir işyerinde çalışan evli ve 3 çocuk babası Mustafa Yalman'dan bir süre haber alamayan yakınları, durumu polise bildirdi. Merkez Osmangazi İlçesi Soğanlı Mahallesi'ndeki boş bir arazide Yalman'a ait otomobili bulan polis ekipleri, cinayet şüphesi üzerine Yalman'ın cep telefonu ile son görüştüğü kişi olan Arzuhan Çatalçam'ı gözaltına aldı. Çatalçam'ın, polise verdiği ifadede sevgilisi Gökhan Ateş'in, Mustafa Yalman'ı öldürdüğünü söylemesi üzerine ekipler, 4 ayrı suçtan kaydı bulunan Gökhan Ateş'i de gözaltına aldı. Şüphelilerin yer göstermesi sonucu Yalman'ın cesedi Avdancık Köy Yolu'nda toprağa gömülü halde bulundu. 2 şüpheli de çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.
Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde haklarında dava açılan Gökhan Ateş ve sevgilisi Arzuhan Çatalçam'la ilgili davanın ilk duruşmasında karar da çıktı.
'UYUŞTURUCU ALMIŞTIM, HATIRLAMIYORUM'
Olay günü sevgilisi Arzuhan ve maktul Mustafa Yalman ile birlikte Yalman'ın otomobiliyle Uludağ Yolu üzerindeki bir çay bahçesine gittiklerini söyleyen Gökhan Ateş, "Birlikte çay içtikten sonra araçla Bursa'ya dönerken Mustafa ile aramızda telefon alım satımı yüzünden tartışma çıktı. Mustafa bana hakaret ederek yumruk attı. Arabasını yol kenarına çekti. O gün uyuşturcu kullandığım için sonrasını hatırlamıyorum. Arzuhan'ın suçu yok" diye konuştu.
SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
Daha önce sevgilisinin tanıştırdığı Mustafa Yalman'ın olay günü kendisini telefonla arayıp çay içmek istediğini söyleyen Arzuhan Çatalçam ise "Hasta olduğumu söyleyip teklifini reddettim. Bu sırada Gökhan da yanımdaydı. Benden teklifi kabul etmemi istedi. Mustafa'yı yeniden arayıp Uludağ Yolu'nda buluştuk. Dönüş yolunda ikisi arasında tartışma çıktı. Mustafa bana tekme, Gökhan'a da yumruk attı. Ben de olay günü uyuşturucu aldığım için ne yaptığımı tam olarak hatırlamıyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.
Duruşmaya katılan maktulün eşi Samiye Yalman da sanıklardan şikayetçi olduğunu ve en ağır cezanın verilmesini istedi.
Kısa bir aranın ardından kararını veren mahkeme heyeti, 2 sanığı da 'tasarlayarak adam öldürmek' ve 'silahla yağma' suçundan ağırlaştırılmış ömür ve 12'şer yıl hapis cezası ile cezalandırdı.