ADANA'da elinde telsizle dolaşan, kendisini polis olarak tanıtan, "Kız arkadaşınla biraz da ben sevişeceğim" diyen 25 yaşındaki Yusuf Doğruoğulları'nı bıçaklayıp öldürdüğü öne sürülen 37 yaşındaki Şahin Özek, cezaevindeki hücresinde kendini asarak intihar etti.
Olay, 27 Eylül 2013'de, merkez Çukurova İlçesi'nde meydana geldi. Minibüs şoförü Yusuf Doğruoğulları, adı açıklanmayan kız arkadaşı ile Seyhan Baraj Gölü kıyısına geldi. Doğruoğulları, kız arkadaşı ile araçta sohbet ederken, elinde telsiz olan bir kişi yanlarına yaklaşıp, "Camı aç, ben polisim" dedi. Doğruoğulları, camı açınca kendini polis olarak tanıtan Şahin Özek, "Sevgilinle biraz da ben sevişeceğim, yoksa sizi karakola götürürüm" diyerek genç kızla birlikte olmak istedi. Şüpheli, kendisine tepki gösteren Doğruoğulları'nı bıçakla yaralayıp kaçtı. Yaralı, hastaneye götürülürken öldü.
Adana İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı asayiş ve istihbarat timleri, yaptıkları çalışma sonucu cinayetten 17 gün sonra Tarsus'ta oturan şüpheliler Şahin Özek ile yeğeni Gökhan Özek'e ulaştı. Amca-yeğen düzenlenen operasyonla evin çatısında kaçmaya çalışırken yakalandı. Evde yapılan aramada, el telsizi ile kuru sıkı tabanca ele geçirildi. Cinayet suçundan tutuklanan şüphelilerin, 8 gün önce de aynı yerde gasp olayına karıştıkları ortaya çıktı.
SUÇUNU İTİRAF ETTİ
Şahin Özek, tutuklandığı nöbetçi mahkemedeki ifadesinde "Olaylardan dolayı pişmanım" diyerek suçlamayı itiraf etti. Yeğeni Gökhan Özek'in de suçsuz olduğunu söyledi. Cumhuriyet Savcısı gasp olayıyla ilgili iddianamesini hazırladı. 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, şüpheliler hakkında '1'den fazla kişi ile silahla yağma' suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istendi. Şahin Özek'in, ayrıca 3'ü polis bölgesinde, 5'i de jandarma bölgesinde olmak üzere toplam 8 ayrı gasp olayına karıştığı belinlendi.
KENDİNİ ASTI
Yusuf Doğruoğulları'nın öldürüldüğü olayla ilgili soruşturma devam ederken sanık Şahin Özek, Adana Kürkçüler Cezaevi'ndeki hücresinde dün gece iple kendini asarak intihar etti. Cezaevi infaz görevlileri tarafından asılı olarak bulunan Özek'in cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Özek'in cesedi yapılan otopsi ardından yakınlarına teslim edildi. İntiharla ilgili soruşturma devam ediyor.