İbrahim MAŞE/ MERSİN, () - MERSİN'de 7'nci kattaki evinin balkonundan yere çakılan eşi 22 yaşındaki Esra Esenyel'i öldürdüğü iddiasıyla hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan 27 yaşındaki Ergin Esenyel'in yargılanmasına başlandı. Bir grup kadın, adliye önünde "Ergin Esenyel hak ettiği cezaya çarptırılsın" diyerek eylem yaptı.
Olay, 20 Aralık 2013'te merkez Mezitli İlçesi Tece Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre 3 aylık evli olan Esra Esenyel, eşiyle tartıştıktan sonra apartmanın 7'nci katındaki evlerinin balkonundan atladı. Olay yerinde yaşamını yitiren Esra'nın önce intihar ettiği üzerinde duruldu. Ancak genç kadının üzerindeki montun cebinden 'Başıma bir şey gelirse eşim sorumludur' yazılı bir not çıktı. Bu gelişme üzerine erkek berberi olan Ergin Esenyel, eşini öldürdüğü iddiasıyla tutuklandı. Olayla ilgili soruşturma yapan Cumhuriyet Savcısı Esenyel hakkında adam öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açtı.
Bugün davanın görüldüğü Mersin 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Ergin Esenyel, eşini öldürdüğü iddialarını kabul etmedi. Esenyel, eşinin aralarında çıkan tartışmanın ardından kendini balkondan attığını ileri sürdü. Mahkeme heyeti, Esenyel'in tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
ADLİYE ÖNÜNDE KADINLAR EYLEM YAPTI
Akdeniz Belediyesi İŞTAR Kadın Merkezi üyeleri ellerinde 'Şiddete hayır', 'AKP'nin kadına yönelik şiddet politikaları kanlıdır' dövizler açtı. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı grup adına bir açıklama yapan Menice Ürün, "Esra arkadaşımız şu an adam öldürmekle yargılanan kocası tarafından fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kaldı. Şiddeti sonlandırmak için ailesi görüştü ve boşanma davası açmak istediğini söyledi. Esra, ailesine yazdığı mektupta korktuğunu ve kendisine herhangi bir şey olması durumunda sorumlunun Ergin Esenyel'in olduğunu belirtmişti. Esra'yı ölüme sürükleyen eşinin hak ettiği cezaya çarptırılmasını istiyoruz" dedi.

İM(BK/SS) (FOTOĞRAFLI)