ADANA'da, 8 Nisan 2013'de bir ayağı engelli emekli bankacı 54 yaşındaki Erdal Duru'yu başını banyo musluğuna vurup, ardından lifle boğarak öldürdüğü öne sürülen tutuklu sanık 28 yaşındaki Murat Vural ile ona yardım ettiği ileri sürülen ölenin eşi 43 yaşındaki Emine Duru'nun yargılamasına 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Sanıklar suçlamaları reddederken, aralarında ilişki bulunmadığını söyledi.
Olay, 8 Nisan 2013'de, merkez Çukurova İlçesi Toros Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Emine- Erdal Duru çifti yaklaşık 10 yıl önce tatil için gittikleri Yumurtalık İlçesi'nde çay bahçesi işleten bekar Murat Vural ile tanıştı. Ardından da Emine Duru ile Murat Vural çay bahçesinin yanına hediyelik eşya standı kurarak ortak iş yapmaya başladı. Yaz sezonu bitince de hediyelik eşya satışına Adana'daki pazarlarda devam ettiler. Vural, Adana'da iş yaparken Duru ailesinin evinde kalmaya başladı. Emine Duru, birlikte iş yapıp, evlerinde kalan Vural'ı iş çevresinde 'Kocam', ev komşularını da 'Yeğenim' diye tanıttı.
Murat Vural ile Erdal Duru arasında evde sigara içme yüzünden sürekli tartışma yaşanmaya başladı. Olay günü de Emine Duru, çocuğunu okula götürdükten sonra markete ve kuaföre uğrayacağını, öğlen çocuğunu okuldan aldıktan sonra eve döneceğini söyleyip ayrıldı. Vural da kahvaltıdan sonra yine evde sigara içti. Erdal Duru, bu duruma sinirlenerek, "Ben sana evde sigara içme demedim mi?" diye çıkışınca, Vural ile aralarında tartışma çıktı. Vural ile tartıştıktan sonra banyoya giren Duru, dengesini kaybedip düşünce evde bulunan Vural'dan yardım istedi. Banyoya gelen Vural, iddiaya göre, sigara yüzünden tartıştığı Duru'nun önce kafasını musluğa vurdu, ardından da lifle boğarak öldürdü. Eve gelen Emine Duru eşinin banyoda cansız yattığını görünce polise haber verdi. Polis ekipleri tarafından cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan Murat Vural, cinayeti itiraf etti. Vural, tutuklandığı nöbetçi mahkemedeki ifadesinde, "Evde sigara içtiğim için bana küfretti. Bir anda şuurumu kaybettim. Tek başıma öldürdüm. Ayrıca eşi Emine ile duygusal veya cinsel ilişkimiz olmadı" dedi.
İfadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Emine Duru ise "Murat'la pazarlarda takı satıyoruz. Birkaç kez de cinsel ilişkimiz oldu. Ancak ilişkimiz duygusal boyutta değildi" diye konuştu.
Cumhuriyet Savcısı, sanık Murat Vural hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu, ona yardım ettiği öne sürülen Emine Duru hakkında ise 'kasten öldürme yardım' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.
İLİŞKİMİZ OLMADI
Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına başlanan sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Sanık Vural, "Polisteki ifademde 'kafasını musluğa vurdum, ardından da lifle boğdum' diye bir şey söylemedim. Sonra bana bu ifadeyi okuyup 'Adliyede aynısını söylemezsen 2 kat ceza alırsın' dediler. Ben sadece bana küfrettiği için boğazından tutup, itekledim. Ben lifi boğazına bastım demedim. Ben elinde lif vardı, elindeki lifi tuttum, boğazını elimle tutarak itekledim diye söyledim. Hala olayın şokunu yaşıyorum. Ben can aldım. Fakat bilerek yapmadım. Tasarlayarak yapmadım. Ben kesinlikle eşiyle cinsel ilişkiye girmedim. Şok içerisindeyim" diye kendini savundu.
Sanık Emine Duru da "Polis bana 'Murat böyle söyledi. Sen de böyle ifade vermezsen seni suçlu bulurlar' dedikleri için cinsel ilişkiye girdiğimizi söyledim. Ayrıca suçlamaları kabul etmiyorum" diye ifade verdi.
Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesine ve sanıkların telefon kayıtlarının araştırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

MKA(OA/SS) (FOTOĞRAFLI)