Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de çıkan tartışmada 48 yaşındaki Haziran Demir'i 9 yerinden bıçaklayarak öldüren 26 yaşındaki Mustafa Kocaman 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kurtuluş Mahallesi Yunus Emre Caddesi'nde 27 Eylül 2013 tarihinde meydana gelen olayda geceleyin evlerine gitmekte olan Mustafa Kocaman, bisikletiyle geçerken kendisine hafif şekilde çapıp uzaklaşan bisikletlinin arkasından bağırınca, önünde yürüyen Haziran Demir ile aralarında tartışma çıktı. Kavgaya dönüşen olayda Mustafa Kocaman, Haziran Demir'i çeşitli yerlerinden bıçakladıktan sonra kaçtı. Ağır yaralanan Haziran Demir kaldırıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'nde öldü. Daha sonra yakalanan Mustafa Kocaman da tutuklandı.
2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmada sanık Mustafa Kocaman pişman olduğunu söyledi. Olay gecesi alkollü olduğunu anlatan Mustafa Kocaman şöyle konuştu:
"Yunus Emre Caddesi'nde yürüdüğüm sırada bir bisikletli omzuma çarparak gitti. Ben de arkasından 'Oha' diye bağırdım. Bu sırada biraz önümde yürümekte olan Haziran Demir, söylediğim sözü üzerine alınmış. Bana 'Yürü git lan' şeklinde karşılık verdi. Ben de kendisisiyle kavga ettim ve dövdüm. Halen hırsımı alamamıştım. Korkutmak amacıyla belden aşağısını bıçaklamak istedim. Kaçıyordu ve arkasından yetişerek kalçasından bıçakladım. Öldürme amacım olsaydı belinden yukarısına vurabilirdim. Amacım öldürmek değildi, pişmanım."
Mahkeme heyeti Mustafa Kocaman'ı önce ömür boyu hapis cezasına çarptırdı, ardından olayda tahrik olduğuna kanaat getirerek cezasını 18 yıla indirdi, duruşmadaki iyi hali de göz önünde bulundurarak Kocaman'a 15 yıl hapis cezası verdi.

KA(EK/AAA) (FOTOĞRAFLI)