İZMİR’in Çiğli İlçesi’nde, yetiştirme yurdundan kaçtıkları zamanlarda 15 yaşındaki G.B.K. ile birlikte, yanında kaldıkları 94 yaşındaki Nuriye Sağ’ı uyuşturucu parası vermediği için öldürdüklerini söyleyip polise teslim olan 17 yaşındaki E.B., cezaevinden gönderdiği yeni dilekçesinde, intikam oyunu için bu yola başvurduğunu ileri sürdü. Hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan E.B., erkek arkadaşının suç ortağı G.B.K.’ye aşık olduğunu söylemesi üzerine sinirlendiğini, ondan intikam almak için de hayali cinayet senaryosunu uydurduğunu dile getirdi.
Geçen 19 Haziran’da, 8053 sokak 30 numarada meydana gelen olay, Mahir Sağ’ın, her gün ziyaret ettiği anneannesi 94 yaşındaki Nuriye Sağ’ın evine gitmesiyle ortaya çıktı. Eve giren Mahir Sağ, annesini kanlar içerisindeki cesedini buldu.
Cinayeti araştıran polis, yetiştirme yurdunda kalan 15 yaşındaki G.B.K.’nın zaman zaman kaçarak, yaşlı kadının evine geldiğini belirledi. Aranmaya başlanan G.B.K., aynı bölgede yakalanarak gözaltına alındı. Ağabeyi de cezaevinde olan G.B.K.’nin, küçük yaşlardan beri devlet korumasında olduğu, sık sık da kaçarak arkadaşlarında kaldığı ortaya çıktı. G.B.K.’nin cinayet suçlamasıyla cezaevine konulmasının ardından suç ortağı 17 yaşındaki E.B. de polise teslim oldu ve tutuklandı.
Nuriye Sağ’ı, kendisine yardım etmesine ve evinde barındırmasına rağmen öldürdüğü ileri sürülen G.B.K.’nin, olayın ardından, sosyal paylaşım sitesi Focebook’daki profiline, yaşlı kadının gömüleceği mezarlığı işaret etmek için 'Yamanlar yolcusu kalmasın', cezaevine gireceğini anlatmak için de 'Bekle beni çocuk ıslahevi, ben geliyorum' diye yazdığı ortaya çıktı.
İTİRAF ETTİ, TUTUKLANDI, CEZAEVİNDE PİŞMAN OLDU
Yaklaşık 5 ay süren soruşturma sonrasında G.B.K. ile suç ortağı E.B. hakkında, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. G.B.K.’nin tutuklanmasından 10 gün sonra karakola gidip teslim olan E.B., soruşturma aşamasındaki ifadesinde, olay günü aynı yetiştirme yurdunda kaldıkları G.B.K. ile yaşlı kadının evine gittiklerini söyledi. E.B., uyuşturucu almak için para isteklerine olumsuz yanıt veren yaşlı kadını öldürdüklerini anlattı.
Tutuklanan E.B., bir süre sonra cezaevinden savcılığa dilekçe gönderdi. Dilekçesinde bu kez, cinayetle ilgilisinin bulunmadığını ileri süren E.B., erkek arkadaşı Ş.G.’nin, kendisine, tutuklanan suç ortağı G.B.K.’ye aşık olduğunu söylediğini, cezaevine girerek sevgilisinden intikam almak için böyle bir yola başvurduğunu, hayali bir senaryo uydurduğunu iddia etti. Hakkında, G.B.K. gibi ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan E.B.’nin iddialarının doğru olup olmadığının belirlenmesi için yeniden soruşturma başlatıldığı, eldeki delillerin ve kan örneklerinin de inceleneceği bildirildi.