Salih ÜÇTEPE/ADANA, () - ADANA'da kebapçı 33 yaşındaki Erdal Gündüz'ü sırtından vurup öldürdükten sonra üzerindeki parayı gasp ettikleri iddiasıyla yargılanan 3 kişiden 31 yaşındaki Mehmet İnan, "Otomobilin freni boşalınca elimdeki tabanca ateş aldı. Öldürme kastıyla ateş etmedim" diyerek kendini savundu.
Olay, 21 Şubat 2013'de merkez Seyhan İlçesi Gülbahçe Mahallesi'nde meydana geldi. Mahallede kebapçılık yapan Erdal Gündüz, arkadaşları 31 yaşındaki Mehmet İnan, aynı yaştaki İbrahim Akdeniz ve 26 yaşındaki Kenan Çevik ile gezmek için otomobile bindi. Otomobille gezerken, 3 kişi Erdal Gündüz'den 10 bin lira borç istedi. Erdal Gündüz de o kadar parası olmadığını söyleyince, aralarında tartışma çıktı. Daha sonra Erdal Gündüz, Kenan Çevik'in kullandığı otomobil yavaşlayınca, inerek uzaklaşmak istedi. İddiaya göre  Mehmet İnan da arkasından tabancayla ateş etti. Sırtından vurulan Gündüz'ün üzerindeki miktarı belli olmayan para ile cep telefonunu alan 3 krişi cesedi de Seyhan Nehri kenarına attı. Olayın ardından Çevik, Akdeniz ve İnan yakalanıp tutuklandı. Cumhuriyet Savcısı, Mehmet İnan hakkında, 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu, 'nitelikli yağma' suçundan da 15 yıla kadar hapis, Çevik ve Akdeniz hakkında ise cinayetten 15'er, yağmadan da 7'şer yıla kadar hapis cezası talep etti.
FARKLI SAVUNMALAR
Adana 3'üncÜ Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklardan Mehmet İnan, Erdal Gündüz'ün yağma amaçlı değil öldürme amaçlı otomobile alındığını söyledi. İnan, "Sanık Kenan Çevik'in ağabeyi daha önce kavgada silahla yaralanmıştı. Kenan Çevik bu olaydan ölen Erdal Gündüz ile dayısının oğlu Ertan Tan'ı sorumlu tutuyordu. Kenan intikam almak istiyordu. Erdal esrar satıyor, tefecilik yapıyordu. Para isteme bahanesiyle otomobile bildirdik. Parasının olmadığını söyledi, araç yavaşlayınca da inip kaçtı. Bu sırada ben de otomobilden inmek isterken birden arabanın freni boşalınca elimdeki tabanca ateş aldı. Öldürme kastıyla ateş etmedim."
Kenan Çevik ise, yaklaşık 4 yıl önce Erhan Tan ile kendi arkadaşları arasında bir çatışma olduğunu bu sırada ağabeyinin kazara yaralandıklarını söyledi. Mehmet İnan'ın iddialarının doğru olmadığını ileri süren Çevik şöyle konuştu:
"Mehmet İnan'ın anlattığı gibi Erdal'ı öldürmek için otomobile almadık. Daha önceki ifadelerimde de söylediğim gibi gezmek için birlikte otomobille yola çıktık. Erdal Gündüz'ün ailesine sorularak, benimle bu olay öncesinden husumet olup olmadığının tespitini istiyorum. Ben polise gelmeden önce Erdal'ın ailesi ile konuştum. Mehmet, diğer sanık İbrahim'i kurtarmaya çalışıyor."
Sanıklardan İbrahim Akdeniz de daha önceki ifadelerinde cinayeti Mehmet İnan'ın işlediğini söylemişti.
Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
FOTOĞRAFLI