Hüseyin TÜCCAR/BURSA, () - BURSA’da evden sık sık kaçan eşini sakladığı iddiasıyla tartıştığı arkadaşı 33 yaşındaki Özgür Kılıç'ı bıçakla öldürmek suçundan tutuklu yargılanan 38 yaşındaki Mehmet Ateş, ikinci kez hakim karşısına çıktı. Mehmet Ateş, "Özgür Kılıç sevdiğim bir arkadaşımdı. Önce kendisi beni öldürmek istedi. Boğuşurken ben de torpidodan aldığım bıçakla onu yaraladım ve durumu polise bildirdim. Öldürme kastım yoktu" dedi.
Merkez Yıldırım İlçesi'nde geçen yıl Kasım ayında meydana gelen olayda Mehmet Ateş, Yunus Emre Mahallesi, Sevinç Caddesi üzerinde bulunan boş bir arsada, kamyonun içinde 10 yıllık arkadaşı Özgür Kılıç’ı bıçaklayarak öldürdüğü iddiası ile gözaltına alındı. Tutuklanan ve hakkında 'Kasten adam öldürmek' suçundan dava açılan Mehmet Ateş'in yargılanmasına devam edildi.
OLAY ANINI ANLATTI
İlk duruşmaya, Ankara'daki bir hastanede tedavi olduğu için katılmayan Mehmet Ateş, hazır bulunduğu ikinci duruşmada arkadaşını nasıl öldürdüğünü soğukkanlı olarak anlattı. Ateş şöyle dedi:
"Özgür sevdiğim bir arkadaşımdı. O gün moralim çok bozuktu. Özgür beni gelip evden aldı. Kamyonun içinde bira içerken, 20 yıllık eşimin sık sık evden ayrıldığını 15 gündür ise yine kayıp olduğunu anlattım. Özgür hafif gülümser bir durumda bana, 'Mehmet şimdi kadınlar yeni arkadaş edinmek isterler. Yemeğe çıkmak isterler. Başkalarıyla telefon ile mesajlaşmak isterler' dedi. Ben de 'Meliha evli, çocukları var, sen ne diyorsun ?' diye sordum. Dişlerini sıkarak, 'Biliyor musun, senin eşine telefon ve kartımı verdim. Eşin benim elimde. Sıkıyorsa gel al. Kendine güveniyorsan, gücün yetiyorsa, erkeksen' diyerek, çıkardığı bıçakla bana saldırdı. Elinden kurtulmaya çalışıyordum. Torpido gözünde elime bıçak geçti. Kulağımdan ve kolumdan yaralandığım için bıçağı defalarca rasgele salladım. Daha sonra olay yerinden uzaklaştım. Kaçarken polisi aradım. Yol boyuna çıkınca, polislerle karşılaştım. O sırada ambulans da geldi. Özgür’ün bulunduğu yeri tarif ettim. Polisler başka bir ambulansla beni hastaneye götürdüler. Öldürme kastım yoktu. Ben kendimi korumak istedim." 
'KÜÇÜK BIÇAK BİZE AİT'
Yapılan ilk duruşmaya katılan ve tanık olarak ifade veren sanık Mehmet Ateş'in eşi Meliha Ateş eşinin sürekli alkol alıp kumar oynadığını ve kendisini dövdüğünü, olaydan kısa süre önce de kolunu kırdığını anlattı. Meliha Ateş, bu yüzden evden kaçıp bir süre arkadaşı olan Özgür Kılıç'ın yakını olan bir ailenin yanında kaldığını söyledi. İkince duruşmaya yine çağrılan Meliha Ateş, olayda kullanılan bıçaklardan küçük olanın kendilerine ait olduğunu ve evde kullandıklarını açıkladı.
Mahkeme heyeti duruşmayı ertelerken, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma sonrası Meliha Ateş, polis kontrolünde adliyeden çıkarıldı.

HT(FK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)