Hüseyin TÜCCAR/BURSA, () - BURSA’da, lise öğrencisi torunu 17 yaşındaki N.K.'nin sevgilisi 23 yaşındaki Aykut Gültekin'i bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 65 yaşındaki Hanife Akman'ın yargılanmasına devam edildi. N.K.'nin Erdek'te 15 gün tatil yaptığı Aykut Gültekin ile arasında geçenleri kaleme aldığı günlüğü, mahkemeye kanıt olarak verildi.
Olay, merkez Yıldırım İlçesi Zümürevler Mahallesi'nde geçen Ocak ayında meydana geldi. Hanife Akman, torunu N.K.'yi kendi isteği ile kaçıran Aykut Gültekin'i bıçaklayarak öldürmekten tutuklandı. Hakkında Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Ömür boyu hapis cezası' istemiyle dava açılan Hanife Akman'ın yargılanmasına devam edildi.
Dünkü duruşmada mahkeme heyeti, sanığın kızının kiracı olarak oturduğu ev sahibi Necmettin Tağ'yı tanık olarak dinledi. İşten geldikten sonra sesler duyduğunu dışarı çıktığında sanığın kızı ve torununu dışarıda gördüğünü anlatan Necmettin Tağ’ın ifadesi, maktul yakınlarının tepkisiyle kesildi. Öldürülen Aykut Gültekin'in ağabeyi Kader Gültekin, şahide dönerek, "Sen nasıl yaralı bir adamın yüzüne basarsın?" diyerek tepki gösterince polisler tarafından duruşma salonundan dışarı atıldı. Bunun üzerine Necmettin Tağ, mahkeme başkanına, maktulün yüzüne ayağı ile basmasının söz konusu olmadığını söyledi.
"SANIĞIN OĞLUMU ÖLDÜRDÜĞÜNÜ DÜŞÜNMÜYORUM"
Duruşmaya müşteki olarak katılan anne 49 yaşındaki Nebahat Gültekin, duruşmada söz alarak, "Cuma günü oğlumun doğum günü. Onun bu gününü kutlamak varken yavrum kara toprak altında. Yavrumu öldüren kişinin bu sanık olduğunu düşünmüyorum. Geçen gün torunu, kızıma sosyal paylaşım sitesinde olayı tüm çıplaklığıyla anlatmış. Oğlum yaralıyken komşuları yüzüne tekme ile vurmuşlar. Bu insanlığa sığar mı? Olay aydınlatılsın. Kızım şahit olarak dinlensin" dedi.
Daha sonra tanık olarak dinlenen öldürülen Aykut Gültekin'in kız kardeşi Nazlı Gültekin, ilk duruşmadan sonra Nihal Karaca'nın, ağabeyinin öldürülmesi olayı ile ilgili kendisine Facebook’tan mesaj gönderdiğini belirterek şöyle konuştu:
"Ağabeyim yerde yatarken komşuları yüzüne basmış. Bana bunları yazdı. Yazışmaların çıktısını alıp mahkemenize ibraz edeceğim." 
Mahkeme heyeti şahit Nazlı Gültekin’in cep telefonundaki Facebook yazışmalarını inceledi.
"GÜNLÜK BANA VERİLSİN"
Nazlı Gültekin, N.K.'nin ağabeyi Aykut Gültekin ile kendi isteğiyle ilişkisi olduğunu anlattı. Aykut Gültekin, N.K.'nin evden kaçtıktan sonra tuttuğu günlüğü, mahkeme heyetine teslim etti. Bunu gören anneanne Hanife Akman ise, o günlüğün torununa ait olduğunu belirterek kendisine teslim edilmesini istedi.
Mahkeme heyeti, günlüğü incelemeye karar verdi. Ayrıca sosyal paylaşım sitesindeki yazışmaların yapıldığı bilgisayarların IP tespitlerinin belirlenmesi için Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlar Şube Müdürlüğü’ne yazı yazı gönderilmesi kararlaştırıldı. Dava, eksik evrakların tamamlanması için ertelendi.

HT(FK/İD) (FOTOĞRAFLI)