DİYARBAKIR'da arazi anlaşmazlığı nedeniyle başlayan kan davası sonucu, Alanya'da iki kardeşten 1'ini öldürdükleri, diğerini ise yaraladıkları iddiasıyla 4 kişinin tutuklu yargılandığı davada, 2 sanık tahliye edildi.
Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde arazi anlaşmazlığı nedeniyle Tahsin B.'nin öldürülmesiyle başlayan kan davası, 2012'de Alanya'ya sıçradı. 1 Aralık 2012'de Alanya'da Murat B., Ramila B. ve Remzi T.'nin bir parkta Ercan Ç ile Deniz Ç. kardeşleri bıçakladığı öne sürüldü. Olayda Ercan Ç. öldü. Şüpheliler 10 Aralık 2012'de yakalanarak, ifadelerinin ardından tutuklandı.
Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, tutuklu yargılanan sanıklardan Mehmet Ş.B., cinayet şüphelisi Murat B., Gürcistan uyruklu Ramila B., Murat B.'nin asker arkadaşı Remzi T., saldırıdan yaralı kurtulan Deniz Ç. ve ablası Birgül Ç. katıldı.
Duruşmada sanıklardan Murat B. ve Ramila B. hakkındaki suçlamalarda delillerin tam olarak toplanamaması nedeniyle tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken, olayın azmettiricisi olarak yargılanan Mehmet Ş.B. ve olayda adı geçen Remzi T., mevcut delil durumu değerlendirilerek yurtdışına çıkış yasağı konulmak suretiyle tahliye edildi. Mahkeme heyeti mütalaaya karşı beyanda bulunmak isteyen avukatların talebi doğrultusunda, karar duruşmasını 20 Mart'a erteledi.