ESKİŞEHİR'de geçen aralık ayında çıkan kavgada 29 yaşındaki Hasan Baydurak'ı balta ile kafasına vurarak öldüren, 38 yaşındaki Mustafa Koşaroğlu'nu da yaralayan 29 yaşındaki Nasıf Yürük'ün yargılandığı duruşma sonrasında iki tarafın yakınları adli binasının yanındaki çay bahçesi içerisinde birbirine girdi. Çıkan olaylarda 3 kişi yaralandı.
Geçen yıl 12 Aralık'ta, Yenidoğan Mahallesi Şahlaner Sokak'ta meydana gelen olayda, iddiaya göre, oto tamircisi Nasıf Yörük, işyerinin önüne gelip kendilerine bira almasını söyleyen Mustafa Koşaroğlu ve Hasan Baydurak ile tartıştı. Kavgaya dönüşen olayda Nasıf Yürük baltayla Hasan Baydurak'ı ve Mustafa Koşaroğlu'nu yaralandı. Kafasına aldığı darbelerle ağır yaralanan Hasan Baydurak kaldırıldığı hastanede 9 gün sonra öldü. Diğer yaralı Mustafa Koşaroğlu ise tedavisinin ardından taburcu edildi.
Olaydan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Nasıf Yürük ile kavga olayına karışan tutuksuz sanık Mustafa Koşaroğlu'nun yargılanmasına Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanıldı.
BOĞAZIMI SIKTI, YÜZÜME TÜKÜRDÜ
Bugün yapılan duruşmada tutuklu sanık Nasıf Yürük, "Olay günü Mustafa ile Hasan dükkanımın önüne geldi. Arabada alkol alıyorlardı. Daha sonra beni yanlarına çağırdılar. Benden kendilerine 3 tane bira almamı istediler. Ben de alkol kullanmadığımı ve bira alamayacağımı söyledim. Arkamdan küfür edip dükkanımın içerisine girdiler. Üzerime yürüdüler. Hasan boğazımı sıktı ve yüzüme tükürdü. Odunları kırmak için kullandığım baltıyı alıp rastgele salladım. Amacım öldürmek değildi. Pişmanım ve böyle olmasını istemezdim" diye konuştu.
Tutuksuz sanık Mustafa Koşaroğlu ise "Hasan arabadan inerek Nasıf ile konuşmaya başladı. Ben arabanın teybine bakıyordum. Kafamı kaldırdığımda Hasan ile Nasıf'ın tartıştıklarını gördüm ve arabadan indim. Nasıf içeriden balta ile çıkarak önce Hasan'a sonra da kaçarken bana vurdu" dedi.
Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, mahkeme savcısının davayla ilgili mütalaasını hazırlaması için duruşmayı 4 Mart 2014 tarihine erteledi.
YAKINLARI KAVGA ETTİ
Duruşma sonrasında adliye yanındaki çay bahçesinde tarafların yakınları arasında kavga çıktı. Kadın ve çocukların da karıştığı, sandalyelerin havada uçuştuğu kavgada 3 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırılırken, polis, kavgaya karışanlardan 4 kişiyi gözaltına aldı. Olayın meydana geldiği çay bahçesindeki masa ve sandalyelerin bir kısım ise kullanılamaz hale geldi.