HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı, sınırın karşısındaki Suriye'nin Bab-Al Hava Sınır Kapısı'nda güvenlik sıkıntısının olduğunun bildirilmesi üzerine bu sabah insanı yardımlar dışında geçişlere kapatıldı.
Suriye'nin Bab-Al Hava Sınır Kapısı'nda 20 Ocak'ta meydana gelen ve 15'in üzerinde kişinin yaşamını yitirdiği patlamanın ardından güvenlik nedeniyle kapanan Cilvegözü Sınır Kapısı, bu hafta başında geçişe açıldı. İnsani yardım malzemelerini taşıyan TIR'ların geçişine izin verilen kapı, Bab-Al Hava Sınır Kapısı'ndan dün gece güvenliğin sağlanamadığının bildirilmesi üzerine bu sabah geçici olarak tekrar kapatıldı. Bunun üzerine 3 sıra halinde park eden TIR'ların oluşturduğu her biri 13 kilometrelik kuyruklar, toplam 40 kilometreyi buldu.
Sınır kapısında 13 gündür beklediğini belirten TIR şoförlerinden Mehmet İnanç, Mersin'den yüklediği gıda maddesini Suriye'ye götürmeye çalıştığını belirtti. Kapının pazartesi günü açılmasını beklediklerini belirten İnanç, tampon bölgede aktarma yaptıkları alanın da yağan yağmurdan dolayı çalışılamayacak kadar çamur olduğunu belirtti.
Cilvegözü Sınır Kapısı yetkilileri ise araç geçişinin ne zaman başlayacağı konusunda netlik olmadığını bildirdi.