İZMİR’in Çiğli İlçesi’nde, Ankara ile İstanbul Kadıköy’deki gibi OHAL benzeri uzun süreli denetimlerde bulunabilmek için alınan kararla ilgili, Baro Başkanı Ercan Demir, hem kaymakamlığa, hem de nöbetci Sulh Hukuk Mahkemesi’ne itirazda bulundu. Ancak bu karar, Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı tarafından mahkeme kararı beklenmeden kaldırıldı.
Ankara’da, polisin kimlik sorgulama, araç ve kişilerin üst aramasını yapabilme hakkını uzun süreli olarak veren karar çıkarılmasının ardından Türkiye’de bu yönde tartışmalar yaşanmıştı. Bu yönde tartışmalar sürdüğü sırada benzer bir kararın Çiğli ilçesinde de alındığı ortaya çıktı. Çiğli’deki kararın PKK’nın olası eylemlerinin önüne geçmek ile seçim çalışmalarının güvenliğini sağlamak amacıyla, 11 Şubat ile 5 Nisan tarihleri arası için alındığı öğrenildi.
KAYMAKAM KALDIRDI
Polise geniş yetkiler veren kararın duyulmasının ardından Baro Başkanı Ercan Demir, hem kaymakamlığa hem de Karşıyaka nöbetci Sulh Hukuk Mahkemesi’ne itirazda bulundu. Bu arada, mahkeme kararı beklenmeyen Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı’nın, alınan bu yetkiyi kaldırdığı öğrenildi.

TY(İÖ/AAA)