HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde çığ altında kalan 4 İranlı'dan 2'sinin cesedine ulaşıldı. Çığ altında bulunan diğer iranlıları arama çalışmaları ise sürüyor.
Şemdinli İlçesi Tekeli Köyü Tanyolu Mezrası'ndaki akrabalarını ziyaret için yasadışı yollardan Türkiye'ye geçen İranlı Faxır Ahmet, Xebat İsmail, Şakir Salih ve Adem Mustafa, 8 gün önce dönüş yolunda çığ altında kaldı. Kendilerinden haber alınamayan 4 İranlı için çığın düştüğü Tekeli Köyü Tanyolu Mezrası Çimen mevkisinde, bazı eşyalarını bulunması üzerine de arama kurtarma çalışmalarına başlandı.
Hakkari AFAD ekipleri, Şemdinli Belediyesi Fen İşleri personeli, Şemdinli Belediyesi ve İl Özel İdaresi'ne ait iş makineleri ile köylülerin yaptığı arama kurtarma çalışmalarında bugün Faxır Ahmet, ile Xebat İsmail'in cenazelerine ulaşıldı. Halen çığ altında bulundukları belirtilen Şakir Salih ve Adem Mustafa'yı arama çalışmaları ise sürüyor.
ÇIĞ BÖLGESİNDE CUMA NAMAZI
Bu arada, arama kurtarma çalışmalarına katılan yaklaşık 300 kişi, cuma namazını çığ bölgesinde kıldı. Yüzlerce vatandaş kar üzerine serdikleri giyisiler üzerinde cuma namzını kılarken, çığ altında kalan İranlılar için de dua etti.