ZONGULDAK'ta, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle tavuk çiftlikleri mühürlenen üreticiler, Valilik önünde eylam yaptı. Zonguldak İli Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Başkanı Osman Bayraklı, il genelindeki 320 tavuk çiftliğinden 93'ünün mühürlenmesiyle 10 bine yakın kişinin mağdur olduğunu söyledi.
İl Genel Meclisi, geçen 3 Eylül'de aldığı kararla imar izni ve ruhsatı olmayan kırsal kesimdeki 93 tavuk çiftliğinin mühürlenmesine karar verdi. İmar engeli nedeniyle ruhsat alamayan ve üretim yapamayan tavuk çiftliği sahipleri, Valilik önünde toplanarak duruma tepki gösterdi. 'Ekmeğimizi istiyoruz', 'çiftlikler kapanmasın', 'Neden Zonguldak?' yazılı dövizler taşıyan 50 kişilik grup, sorunun çözülmesini istedi.
Zonguldak İli Kanatlı Hayvan Üreticileri Birliği Başkanı Osman Bayraklı, Gökçebey'de 21, Devrek'te 27, Çaycuma'da 25, Ereğli'de 14 ve Alaplı'da 6 olmak üzere toplam 93 çiftliğin mühürlenmesiyle 10 bine yakın kişinin mağdur olduğunu söyledi. Birçok ilde tavuk üretimi desteklenirken Zonguldak'taki üreticilerin çeşitli nedenlerle iş yapamaz duruma getirildiğini savunan Bayraklı, şöyle konuştu:
"Bu tavuk çiftliklerimiz imarı olmadığından mühürlendi. Biz birlik olarak il dışında tüm illerimizi ziyaret ettik. Bolu'da 3 bin tavuk çiftliği var ama hiçbirinde ruhsat yok, kapatma da yok. İl Genel Meclisi, çözüm arayışında olsa, bu sorun önümüze gelmeyecekti. Akçakoca'da köy yerleşik alanlarında olan çiftliklerin ruhsatları veriliyor ama bizim önümüze engel çıkıyor. İmara takılıyor. Türkiye'nin hiçbir yerinde bu şekilde tavuk çiftliklerine kapatma yok, aksine destek var. Zonguldak'ta tarım öldü, çiftçilik öldü, tavukçuluk ölmesin. Bizlere ruhsat verilsin. 200 bin tavuk telef olma durumuna geldi. Biz büyük bir sektörüz. Amacımız; sorun yaratmak değil, çözüm arayıp ekmeklerimizin geri verilmesi."