Mehmet KAYMAK/ADANA, () - ADANA'da, çamlık alanda kız arkadaşları ile gezenleri tehdit edip soyan, direnen bir kişiyi de öldürdüğü iddia edilen 25 yaşındaki Gökhan Özek, 20 yaşındaki Hüseyin S. ile kız arkadaşı 19 yaşındaki Fadime V.'yi tabancayla tehdit ederek para ve cep telefonlarının yanı sıra motosikletlerini gasp ettiği iddiası ile 20 yıla mahkum edildi.
Minibüs şoförlüğü yapan 25 yaşındaki Yusuf Doğruoğulları'nı 27 Eylül 2013'te, Seyhan Baraj Gölü kıyısında kız arkadaşıyla araçta sohbet ederken "Camı aç, ben polisim" diyerek kız ile sevişmek istemesine karşı koyduğu için bıçakla öldüren 2 kişi, cinayetten 17 gün sonra Tarsus'ta yakalandı. 37 yaşındaki amca Şahin Özek ile yeğeni Gökhan tutuklanırken cinayetten 4 gün önce aynı bölgede, otomobil içerisinde kız arkadaşıyla oturan 42 yaşındaki Aşkın K.'ya silah çekip karın bölgesinden bıçakla yaralayarak üzerlerindeki para, cep telefonu ve ziynet eşyalarını gasp ettikleri, 11 gün önce de Hüseyin S. ile kız arkadaşı Fadime V.'yi tabancayla tehdit ederek para ve cep telefonlarının yanı sıra motosikletlerini gasp ettikleri anlaşıldı.
İNTİHAR ETTİ
Farklı tarihlerde de yağma olaylarına karışan şüphelilerden Şahin Özek, tutuklandığı nöbetçi mahkemedeki ifadesinde "Olaylardan dolayı pişmanım" diyerek suçlamayı itiraf etti. Yeğeni Gökhan Özek'in de suçsuz olduğunu söyledi. Cinayet suçundan haklarındaki soruşturma devam eden şüphelilerden Şahin Özek, 25 Aralık 2013'te, Adana Kürkçüler Cezaevi'ndeki hücresinde iple kendini asarak yaşamına son verdi.
'BENİM HABERİM YOKTU'
Mağdurlardan Hüseyin S. ile Fadime V.'ye yönelik yağma iddiasından dolayı 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Gökhan Özek, suçlamayı kabul etmedi, "Ben 2008'de cahillikle hırsızlık olayına karıştım. Bu olayın olduğu gün de amcam 'Adana'ya gezmeye gidelim' dedi. Alacağını tahsil edeceğini söyledi. Olay yerine geldiğimizde bana 'dur' dedi. Motosikleti ben sürüyordum. Motosikletten inerek ormanlık alana gitti. Döndüğünde yanında motosiklet vardı. Sorduğumda 'Alacağıma karşılık aldım' dedi. Benim yağma olayından haberim yoktu" diye savunma yaptı.
Mahkeme heyeti, Gökhan Özek'i yağma suçundan toplam 20 yıl hapis cezasına çarptırdı. Aşkın K. ile kız arkadaşına yönelik yağma iddiasıyla 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava ise ölen Şahin Özek yönünden davanın düşürülmesine, Gökhan Özek'in de 'Suçu sabit olmadığı' gerekçesiyle beraatına karar verildi.
Özek ile yeğeninin Yusuf Doğruoğulları'nı bıçaklayarak öldürdüğü olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı soruşturması ise devam ediyor.

MKA(OA/BT) (FOTOĞRAFLI)