Salih ÜÇTEPE/ADANA, () - ADANA'da, bir süre nikahsız yaşadığı 39 yaşındaki Sibel Doğaç ile aralarında ilişki olduğunu ileri sürdüğü 49 yaşındaki Kuttis Yitiz'i bıçaklayarak öldürüp 38 yaşındaki Sena Nugay'ı da yaraladığı öne sürülen 41 yaşındaki Okman Öz, 39 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, 24 Haziran 2013'te, merkez Seyhan İlçesi Şakirpaşa Mahallesi'ndeki Sanayi Çarşısı'nda meydana geldi. İddiaya göre, Sanayi Çarşısı'ndaki bir işyerinde çalışan Okman Öz, geçen yıl nikahsız yaşadığı Sibel Doğaç'ı dövdüğü iddiasıyla tutuklandı. Öz cezaevindeyken, iddiaya göre Sibel Doğaç'ın kendisini Kuttis Yitiz ve Sena Nugay ile aldattığını öğrendi. Çıktıktan sonra da Doğaç'tan birlikte açtıklarını ileri sürdüğü tekstil atölyesinden pay istedi. Doğaç ise Öz'e hiçbir şey vermeyeceğini, gerekirse Yitiz ile Nugay'a dövdüreceğini söyledi. Olay günü de Sibel Doğaç, beraberindeki Kuttis Yitiz ve Sena Nugay'la birlikte Okman Öz'le buluştu. Burada çıkan tartışma sonucunda Öz, Doğaç'la birlikte yanında bulunan 2 kişiyi bıçakladı. Yitiz olay yerinde ölürken Doğaç ile Nugay hastaneye kaldırıldı. Aynı gün Öz, polise giderek teslim oldu. Hastaneye kaldırılan Doğaç da 34 gün sonra yaşamını yitirdi.
'ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETTİLER'
Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 kişiyi kasten öldürme' suçundan 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu, 'bir kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Öz, savunmasında olaydan 3 gün önce Sibel Doğaç'ın telefonla arayarak kendisini Sena Nugay ile Kuttis Yitiz'e öldürtmekle tehdit ettiğini ileri sürdü. Öz, olay anını da şöyle anlattı:
"Konuşmak için buluştuğumuzda araca binmemi istediler. Ben de siz aşağı inin, burada konuşalım dedim. Kuttis 'Ne istiyorsun lan, avradın da benim oldu" dedi. Sena da küfrederek 'Karımdan ne istiyorsun lan' diyerek üzerime gelince çıldırdım. Bıçağı çıkardım. Bütün bunlara Sibel sebep olduğu ve canımı acıttığı için önce onun canını acıtmak istedim. Bıçağı önce Sibel'e salladım"dedi.
'ÖLDÜRME NİYETİM YOKTU'
Son sözü sorulan Okman Öz, "Ölenler ve yaralı şahıslar benim onurumu zedelemek istediler. Bunlar yetmiyormuş gibi de tehdit edip üzerime saldırdılar. Asla öldürmeye niyetim yoktu, olaylar ve sonucu ortadadır, tahrike uğradım. İstem dışı yapılmış bir olaydır" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, haksız tahrik ve duruşmadaki iyi hali nedeniyle indirim uygulayarak Okman Öz'ü çifte cinayetten 30 yıl, yaralamadan 9 yıl 4 ay, ruhsatsız bıçak taşıma suçundan ise 5 ay olmak üzere toplam 39 yıl 9 al hapse mahkum etti.

FOTOĞRAFLI