ADANA'da, bir süre nikahsız yaşadığı 39 yaşındaki Sibel Doğaç ile aralarında ilişki olduğunu ileri sürdüğü 49 yaşındaki Kuttis Yitiz'i bıçaklayarak öldürüp 37 yaşındaki Sena Nugay'ı da yaraladığı öne sürülen 40 yaşındaki Okman Öz'ün yargılamasına başlandı. Cinayet sanığı Öz, "Polis merkezine uğrayarak, buluşma yerine birlikte gidelim dedim. 'Bu mümkün değil, ancak Cumhuriyet Savcılığı'na gidebilirsin' dediler. Amacım öldürmek değildi" dedi.
Olay, 24 Haziran 2013'de, merkez Seyhan İlçesi Şakirpaşa Mahallesi'ndeki Sanayi Çarşısı'nda meydana geldi. İddiaya göre, Sanayi Çarşısı'ndaki bir işyerinde çalışan Okman Öz, geçen yıl, nikahsız yaşadığı Sibel Doğaç'ı dövdüğü iddiasıyla tutuklandı. Öz cezaevindeyken, iddiaya göre Sibel Doğaç'ın kendisini Kuttis Yitiz ve Sena Nugay ile aldattığını öğrendi. Çıktıktan sonra da Doğaç'tan birlikte açtıklarını ileri sürdüğü tekstil atölyesinden pay istedi. Doğaç ise Öz'e hiçbir şey vermeyeceğini, gerekirse Yitiz ile Nugay'a dövdüreceğini söyledi.
3'ÜNÜ DE BIÇAKLADI
Olay günü de Sibel Doğaç, beraberindeki Kuttis Yitiz ve Sena Nugay'la birlikte Okman Öz'le buluştu. Burada çıkan tartışma sonucunda Öz, Doğaç'la birlikte yanında bulunan 2 kişiyi bıçakladı. Yitiz olay yerinde ölürken, Doğaç ile Nugay hastaneye kaldırıldı. Aynı gün Öz, polise giderek teslim oldu. Hastaneye kaldırılan Doğaç da 34 gün sonra yaşamını yitirdi.
Cinayetin ardından tutuklanan Okman Öz hakkında '2 kişiyi kasten öldürme' suçundan 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu, 'bir kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
'KÖTÜ BİR ŞEY OLACAĞINI ANLADIM'
Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanan Öz, olaydan 3 gün önce Sibel Doğaç'ın telefonla arayarak kendisini Sena Nugay ile Kuttis Yitiz'e öldürtmekle tehdit ettiğini ileri sürdü. Sonra da Kuttis Yitiz'in telefonla arayarak tehdit ettiğini ileri süren Öz, "Kuttis, 'Sibel'i de alarak yanına geliyorum' dedi. Ben de sizi görmek istemiyorum dedim. Telefondan Sena'nın sesi de geliyordu. Kötü bir şey olacağını anladım. Patronumla konuştum. Polise gitmemi söyledi. Ben de buluşma yerine gitmeden polis merkezine gittim. Şikayetçi oldum. Polisler sadece telefon açabileceklerini söyledi. Buluşma yerine birlikte gidelim dedim. 'Bu mümkün değil. Ancak Cumhuriyet Savcılığı'na gidebilirsin' dediler" diye konuştu.
'ÇILDIRMIŞTIM'
Sanık olay anıyla ilgili de şunları anlattı:
"Olay yerine vardığımda bulundukları araca binmemi istediler. Ben de siz aşağı inin, burada konuşalım dedim. Kuttis 'Ne istiyorsun lan, avradın da benim oldu" dedi. Sena da küfrederek 'Karımdan ne istiyorsun lan' diyerek üzerime gelince çıldırdım. Bıçağı çıkardım. Bütün bunlara Sibel sebep olduğu ve canımı acıttığı için önce onun canını acıtmak istedim. Bıçağı önce Sibel'e salladım. Amacım kimseyi öldürmek değildi."
Sanığın yalan söylediğini ileri süren Sena Nugay da, "Sibel ve benimle ilgili anlattıkları doğru değil. Sanıktan şikayetçiyim" dedi. Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
ÖLMEDEN ÖNCE KONUŞTU
Hastanede ölen Sibel Doğaç, tedavi altındayken verdiği ifadesinde, "Kuttis ile aramızda ilişki olmadığını görüşmek için işyerimde çalışan personelin babası Sena'yı da yanıma alarak üçümüz olay yerine gittik. Olay yerine vardığımızda Okman hiçbir şey söylemeden bana bıçakla saldırdı. Sonra Kuttis'in yere düştüğünü gördüm. O esnada araçtan inen Sena'yı da yaraladıktan sonra tekrar bana dönerek bıçaklamaya devam etti" demişti.