Mükremin ÖKSÜZGİL- Özgür ALTIN/KAYSERİ, () - KAYSERİ’de kaybolduktan 5 gün sonra cesedi baldızının evinde bulunan çiftçi 51 yaşındaki Menderes Oflazoğlu'nun katili, çobanlık yapan bacanağı 50 yaşındaki Yaşar G. çıktı. Oflazoğlu'nun cesedini evlerinde saklayan bacanak Yaşar G. ile baldız Canser G. çifti, polise gidip itirafta bulundu. Sorgusunda bacanağını 'eşini taciz ettiği' için öldürdüğünü söyleyen Yaşar G. cinayet, eşi Canser G. de yardım ve gizlemek suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.
Akraba arasında 'taciz' iddiasıyla keser ve bıçakla işlenen korkunç cinayet, iddiaya göre şöyle gelişti:
Çiftçilik yapan Menderes Oflazoğlu, 24 Şubat günü Melikgazi İlçesi Kılıçaslan Mahallesi'ndeki evinden eşi Fahriye'ye ''Dışarıya, gezmeye çıkıyorum'' diyerek çıktı. Gideceği yeri söylemeyen Menderes Oflazoğlu, kendilerine 1.5 kilometre uzaklıkta oturan baldızı Canser G.'nin evine gitti. Çobanlık yapan ve o sırada evde bulunan bacanağı 50 yaşındaki Yaşar G., "Ben yokken eve gelip eşimi taciz ediyormuşsun. İnsan baldızını taciz eder mi? Evimize niye geldin?" diye çıkıştı. Canser G. de eşine destek verdi.
İki bacanak arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşünce Yaşar G. eline geçirdiği keserle Menderes Oflazoğlu'nun başına vurdu. Ağır yaralanan Menderes Oflazoğlu kanlar içinde yere yığıldı ve Yaşar G. eline geçirdiği bıçağı ona defalarca saplayarak öldürdü. Canser ve Yaşar G. çifti cesedi bırakıp evi terk etme kararı aldı. Cep telefonunu kapattıkları Oflazoğlu'nun cesedini koridorda halıya sarıp duvara dayayan çift, bir yakınlarının evine gidip orada kalmaya başladı.
EŞİ KAYIP BAŞVURUSU YAPTI
Menderes Oflazoğlu'nun eve dönmemesi ve cep telefonunun açılmaması üzerine eşi Fahriye polise başvurup kayıp başvurusu yaptı. Polis arama çalışması başlatırken, Fahriye Oflazoğlu, yerel gazete ve televizyonları dolaşarak haber yaptırarak eşinin bulunmasına yardımcı olunmasını istedi.
Aramalar sürerken hiç kimsenin kendilerinden şüphelenmediği Canser ve Yaşar G. çifti dün Argıncık Polis Merkezi'ne giderek cinayeti itiraf etti, cesedin de evlerinde olduğunu söyledi. Eve giden polisler, Menderes Oflazoğlu'nun halıya sarılan cesediyle karşılaştı.
Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği’nde sorguya alınan şüpheliler, cinayeti detaylarıyla anlattı.
"EŞİMİ TACİZ EDİYORDU"
Yaşar G. sorgusunda, Bünyan İlçesi'ne bağlı Kuruhöyük Köyü'nde çobanlık yaptığını ve eşinin Kayseri’de kaldığını söyleyerek, cinayeti taciz nedeniyle işlediğini söyledi. Yaşar G., ifadesinde şunları söyledi:
"Bacanağım Menderes yaklaşık bir yıldır sürekli evime gelip, eşimi rahatsız ediyormuş. Çobanlık yaptığım için ben 2-3 ayda bir ancak evime geliyorum. Eşim korkudan bana önce bir şey söylemedi. Ancak olay günü evde olduğum sırada Menderes’in eve gelmesiyle olayı öğrendim."
Sorgularının tamamlanmasının ardından Yaşar G. cinayet işlemek, eşi Canser G. de cinayete yardım edip gizlemek suçlamalarıyla adliyeye sevk edilecek.

MÖ,ÖA(OE/ESM) (FOTOĞRAFLI)