BURSA’nın merkez Yıldırım İlçesi’nde, dün akrabasıyla görüşmesini istemediği 58 yaşındaki eşi Firdevs Yılmaz’ı telle boğarak öldüren aynı yaştaki Hasan Yılmaz, adliyeye sevk edildi. Yılmaz poliste verdiği ifadede, "Karım, ‘torunumu cici dedesine götüreceğim’ deyince gözüm karardı. Boğarak öldürdüm" dedi.
Merkez Yıldırım İlçesi Esenevler Mahallesi Erdoğan Caddesi Akeretler Sitesi A blok 9 katta oturan emekli Hasan Yılmaz, dün iddiaya göre eşi Firdevs Yılmaz'ın Karacabey İlçesinde oturan bir akrabası ile görüşmesini istemedi. Çift arasında bu yüzden evde tartışma çıktı. Hasan Yılmaz evin salonunda eline geçirdiği telle eşi Firdevs Yılmaz’ı boğdu. Daha sonra kızı Sinem’i arayan Hasan Yılmaz, "Anneni öldürdüm şimdi evden çıkıyorum" dedi. Bunun üzerine Sinem Yılmaz, polisi ve 112 Acil servisi arayarak eve yönlendirdi. Eve gelen polis, apartmandan çıkan Hasan Yılmaz’ı gözaltına aldı. Sağlık ekipleri ise Firdevs Yılmaz’ın öldüğünü belirledi.
Hasan Yılmaz, polisteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Polisteki ifadesinde cinayeti ayrıntılarıyla anlatan Hasan Yılmaz, emekli olduktan sonra damadı ile birlikte parke döşeme işi yaptığını ve eşinin Karacabey ilçesinde bir akrabası ile ilişkisinden şüphelendiğini söyledi. Yılmaz’ın ifadesinde, “Hafta arası Görükle’de bulunan torunumuza bakmak için kızıma gidiyordu. Sadece hafta sonları eve geliyordu. Olay günü ben damadımın dükkanına gitmek için evden çıkarken, bana, Görükle’ye gideceğini, daha sonra torunumu alarak Karacabey’e doğru yola çıkacağını söyledi. Karacabey’e gitmemesini istedim. Bu sırada bana torunumu 'Cici dedesine' götüreceğim deyince gözüm karardı. Balkondan aldığım tel ile salonda boğazına sararak öldürdüm. Daha sonra kızımı arayarak olayı anlattım. Eve gelen polislere sitenin bahçesinde teslim oldum” dedi.

BC(FK/AAA)(FOTOĞRAFLI)