Yüksel KOÇ/İSTANBUL, () CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Süleyman Çelebi, Kumburgaz'da kiraladıkları deniz bisikleti ile kaybolan 5 genci arama çalışmaları sırasında Marmara Adası sahilinde bulunan erkek cesedinin otopsi işleminin yapıldığı Adli Tıp Kurumu'na geldi. Ailelerin teşhis için savcı eşliğinde cesedi incelediğini söyleyen Tanrıkulu, kesin teşhisin DNA incelemesi sonrası yapılacağını belirtti. Süleyman Çelebi ise ailelerin kesin teşhis yapamadığını hatırlatarak "Bu 5 kişiden biri ise daha 4 kişi ortada yok. Bulunamadığı için çalışmalar sürüyor" diye konuştu.

Cesedin getirildiği İstanbul Adli Kurumu'na gelerek bilgi alan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, dün akşam saatlerinde Marmara Adası açıklarında bulunan cesede otopsi işlemi yapıldığını söyledi.
Bulunan cesedin savcı nezaretinde geçtiğimiz hafta kaybolan 5 gencin ailesine gösterildiğini söyleyen Tanrıkulu, “4 genç daha var. Kesin teşhisin yapılması için DNA eşleşmesinin yapılması lazım. Bunun için anne ve babanın öncelikle kan örneğinin veya swap örneğinin alınması lazım. Bunun için bir ekip oluşturuldu, bu ekip bekleniyor. Anne ve babadan kan örneği alınacak, dolayısı ile sonuç 2-3 güne kadar açıklanacak" diye konuştu.
CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi de Adli Tıp Kurumu'na gelerek ailelerden bilgi aldı. Kısa bir açıklama yapan Çelebi, ailelerin kesin teşhis yapamadığını hatırlatarak, “Bu 5 kişiden biri ise daha 4 kişi ortada yok. Bulunamadığı için çalışmalar sürüyor" dedi.
Kaybolan gençlerden Sedat ve Doğan Demir'in amcası Sait Demir ise kesin sonuç için DNA sonucunu beklediklerini söyledi. Bulunan cesedin kendilerine ait olup olmadığı ile ilgili bir şey söylemek istemediğini kaydeden Sait Demir, arama yapan ilgililerin Adli Tıp'a getirilen cesedin bulunduğu yöne yönelmeleri gerektiğini söyledi.

(FOTOĞRAF)