Yüksel KOÇ - Ünsal ÇAKİN / İstanbul, () CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu.
Bugün öğle saatlerinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na gelen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve diğer tüm sorumlu yetkililer hakkında yaptığı suç duyurusu dilekçesinde şu ifadelere yer verdi.
“Ekte sunulan bilgi / belgeler doğrultusunda suçun işlendiği dönemde Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve diğer tüm sorumlu yetkililerin, El Nusra ve IŞİD teröristlerinin Türkiye'ye giriş ve çıkışlarını kolaylaştırdığı, bu teröristlerin rahatlıkla Türkiye topraklarında örgütlendikleri, askeri eğitim aldıkları, Türkiye'deki devlet hastanelerinde sağlık hizmetlerinden yararlandıkları ve bu desteğin de komşu ülkeler Irak ve Suriye'de gerçekleştirilecek terör faaliyetleri ile iç karışıklığın ortaya çıkması, devlet otoritesinin yok edilmesi, hükümetlerin düşürülmesi amacı ile verildiği ortaya çıkmaktadır.
Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan hükümetin başıdır ve T.C. Anayasası 112. maddesi gereğince; Başbakan, Bakanlar Kurulu'nun başkanı olarak, bakanlıklar arasında işbirliğini sağlar ve hükümetin genel siyasetinin yürütülmesini gözetir. Bakanlar Kurulu, bu siyasetin yürütülmesinden birlikte sorumludur. Her bakan, Başbakan'a karşı sorumlu olup ayrıca kendi yetkisi içindeki işlerden ve emri altındakilerin eylem ve işlemlerinden de sorumludur. Başbakan, bakanların görevlerinin Anayasa ve kanunlara uygun olarak yerine getirilmesini gözetmek ve düzeltici önlemleri almakla yükümlüdür.
Tüm bu anlatılan nedenlerden dolayı, dönemin Başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan ve sınırı korumayan, çıkışlardan sorumlu olan, yardım yataklık eden, gümrük kapılarında gereken işlemleri hukuka uygun bir biçimde yapmayan, teröristlerin hastanelerde aldığı tedaviyi ilgililere bildirmeyen, teröristlere yardım ve silah götüren araçları kontrol etmeyen, bu araçlarda bulunan yasadışı mühimmatı yetkililere bildirmeyen diğer tüm sorumlu yetkililer hakkında suç ihbarında bulunma zorunluluğu doğmuştur."
Tanal suç duyurusu dilekçesinde, Başbakan Erdoğan ve diğer tüm sorumlu yetkililerin “Suçu bildirmeme", “Kamu görevlisinin suçu bildirmemesi", “Sağlık mesleği mensuplarının suçu bildirmemesi", “Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme", “Suçluyu kayırma", “Yabancı devlet aleyhine asker toplama" ve “Silah sağlama" suçlarından soruşturulmasını istedi.
SUÇ DUYURUSU DİLEKÇESİNİ KALEME VERDİ
Suç duyurusundan sonra bir açıklama yapan Tanal, “Başbakan'la ilgili şikayet olayını, havale olayına başsavcı vekili bakıyor. Başsavcı vekillerine gittim, hiçbir başsavcı vekili yerinde yoktu. En sonunda başsavcıyı aradılar ve kaleme kaydettiler. Evet savcı havalesi yok ama kayıt kalem numarası var. Bu dilekçeyi havale edecek olan ne başsavcı var ne başsavcı vekilleri var. Kaleme kayıt ettiler. Herhalde kaleme kayıt olduğu için zaten kaybolmaz" dedi.