ANTALYA'nın Kaş İlçesi'ne bağlı Kalkan Beldesi'nde belediyedeki yolsuzluk iddialarıyla gözaltına alınan ve aralarında Belediye Başkanı CHP'li Ömer Saim Karakurt'un da olduğu 12 kişi, jandarmadaki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
Antalya İl Jandarma Komutanlığı ve Kaş Jandarma Komutanlığı ekipleri, 9 aylık teknik takibin ardından geçen 26 Kasım'da Kalkan Belediyesi ile çeşitli adreslere sabaha karşı operasyon düzenledi. Operasyonda, 'ihaleye fesat karıştırmak', 'rüşvet almak', 'görevi kötüye kullanmak' iddiasıyla Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt, Belediye Meclis Üyesi Cengiz Pehlivan, Fen İşleri Müdürü Osman Duran'ın da aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı. Kalkan Jandarma Komutanlığı'nda sorguları yapılan şüphelilerden A.B. ve G.D.S. daha sonra serbest bırakıldı.
Sorguları tamamlanan Başkan Karakurt, Fen İşleri Müdürü Duran, Belediye Meclis Üyesi Pehlivan, serbest çalışan S.Y., Ö.Y., M.M., M.M., Ş.K., O.Ç., Ankara'da avukatlık yapan H.H., E.G. ve E.K., Kaş Adliyesi'ne sevk edildi. Yoğun güvenlik önlemi altında adliyeye getirilen şüpheliler, savcılıkta ifade veriyor.