CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, polis intiharlarının araştırılması için Meclis Başkanlığı'na araştırma önergesi verirken, aynı konuda İçişleri Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle de soru önergesi verdi.
CHP Milletvekili Haydar Akar, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, son yıllarda artan polis intiharlarına ilişkin herhangi bir çalışma yapılıp yapılmadığını, bu konu ile psikolojik destek verilip verilmediğinin cevaplandırılmasını isterken, ayrıca Kocaeli'nde geçtiğimiz haftalarda meydana gelen iki polisin intiharına da dikkat çekiyor.
Akar soru önergesinde, "Emniyet Genel Müdürlüğünün hazırlamış olduğu raporda son 12 yılda 299 polisimizin intihar ettiğini ortaya koymaktadır. Meslekte 10 yılını doldurmamış genç polislerin diğer meslektaşlarına göre daha fazla intihar ettiği tespiti yapılırken bu rakamın 190 olduğu belirtilmiştir. Polis intiharlarının nedenleri arasında yüzde 33 ile psikiyatrik nedenler ilk sırada yer alırken bunu yüzde 23 ile ailevi nedenler ve yüzde 18 ile ekonomik sorunlar izlmektedir. Emniyet-Sen tarafından yapılan açıklamalarda sadece Haziran ayında 13 polisimizin intihar ettiği belirtilmiş bu rakamlarla birlikte ayda 3 polisimizin intihar ettiği tespitine yer verilmiştir. Son olarak Kocaeli ilimizde son bir ayda Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi’nde görevli polis memuru Aytaç Güneş ile Gebze Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Erkan Ünal’ın beylik tabancalarıyla intihar etmesi endişeleri arttırmaktadır" dedi.
Akar, Meclis Başkanlığı'na verdiği araştırma önergesinde, "Son yıllarda artan polis intihar vakalarının nedenlerinin araştırılması ve gerekli önlemlerin alınması amacı ile Anayasamızın 98, içtüzüğümüzün 104. ve 105. Maddeleri gereğince, bir meclis araştırma komisyonu kurulmasını saygılarımızla arz ve teklif ederiz" dedi.

MB(MB/AAA)