Erhan TEKTEN / İstanbul, () Kumburgaz'da kiraladıkları deniz bisikletiyle açıldıktan sonra kaybolan 5 gençle ilgili arama çalışmaları sürüyor. Geçtiğimiz hafta içinde Marmara Adası açıklarında bulunan cesedin kaybolan gençlerden Serdar Demir'e ait olduğunun tespit edilmesinin ardından da CHP Milletvekili Süleyman Çelebi Kamiloba Sahili'ne gelerek aileleri ziyaret etti. Öte yandan Çelebi yine Serdar Demir'in cesedinin bulunduğu bölgede denizin altında cisimler görüldüğü söylentileri üzerine de arama çalışmaları için kurulan koordinasyon merkezine giderek bilgi aldı. Çelebi yaptığı açıklamada “Yine aynı bölgede denizin 4 metre altında bazı cisimler var. Umur Kaptan'la görüştüm biraz önce. Bir cisim var. Bu yunus balığı da olabilir. İnsan da olabilir. Şu anda o küçük botlarla orada araştırma yapma olanakları zor. Helikopterle üstten bir arama yapmışlar. Sahil Güvenlik orada şimdi. Denizaltı ile o bölgeyi yeniden tarıyorlar." dedi. 
(ADLİ TIP'TAKİ CESET) "SERDAR DEMİR'E AİT OLDUĞUNU BELİRLENDİ"
Serdar Demir'in amcası Sait Demir'de sabah saatlerinde Sarıyer'de bulunan Sahil Güvenlik Komutanlığı'na gittiklerini İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve aramalarda görevli komutanlarla bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bize çalışmalar hakkında geniş geniş bilgi verdiler. Biz de kendilerine bu çalışmaların devam etmesini ve bir sonuç alınmasını istediğimizi belirttik. Bugüne kadar bu çalışmalarda emeği geçen tüm arkadaşlara, tüm insanlara teşekkür ettiğimizi söyledik. Onlar da bu çalışmaların devam edeceğini söyledi." şeklinde konuştu.
Adli Tıp'taki cesedin kimliğinin belirlenmesi ile ilgili de açıklama yapan Demir, “Bu arada bulunan bir ceset vardı. Dün DNA testleri verilmişti. Bugün sonuçlandı. O kardeşlerden birisi - Biliyorsunuz her iki kardeş de benim yeğenlerim oluyor- Serdar Demir'e ait olduğunu belirlendi. Cenazemiz şu anda morgda. Bir iki gün belki üç orada olacak. “ dedi.

(FOTOĞRAFLI)