ADANA'da gasp suçundan girdiği tutuklanan 20 gün önce tahliye olan 27 yaşındaki Mustafa Kuzucuk, babasının yanına geldiği Konya'da 9 gün içerisinde 9 otomobil çaldığı iddiasıyla yakalandı.
Konya'da 19- 28 Ocak tarihleri arasında aynı marka otomobillerin çalındıktan sonra yakıtı bitmiş bir halde terk edilmiş olarak bulunması üzerine harekete geçen polis, çalışma başlattı. Polis, şüphelinin farklı bölgelerden çaldığı otomobille Mobese kameraların önünden geçerken güneşliği indirererek yüzünü gizlediği için eşkalini belirleyemedi. Otomobillerin sürekli aynı güzergahtan geçip Selçuklu İlçesi'ndeki Sancak ve Yazır Mahalleleri'nde terk edildiğini belirleyen polis, çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştırdı. Çalınan bir otomobili Yazır Mahallesi Sultan Caddesi üzerinde bir caminin önünde park halinde bulan polis, şüphelinin deposunda hala yakıt bulunan otomobile tekrar binebileceğini göz önüne alarak bölgede önlem aldı. Dün öğle saatlerinde otomobile binmek isteyen Mustafa Kuzucuk, gözaltına alındı.
Gasp suçundan Adana'nın Ceyhan İlçesi'ndeki cezaevinden 20 gün önce tahliye olduğu ve Konya'ya yaşayan babasının yanına geldiği belirlenen Mustafa Kuzucuk'un 9 gün içerisinde 9 otomobil çaldığı belirtildi. Çaldığı otomobillerin 7'sinin aynı markada olması dikkat çekti. Hırsızlık ve gasp suçundan 5 kaydı olan Mustafa Kuzucuk, polisteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.