MARDİN E Tipi Cezaevi'nde uyuşturucu bulundurmak suçundan tutuklu bulunan 22 yaşındaki Özgür Akın, önceki gün cezaevi banyosunda intihar etti. Akın'ın yakınları, intiharın kendilerine bildirilmediğini, olayda cezaevi yönetiminin ihmali bulunduğunu iddia ederek haklarında dava açacaklarını söyledi.
Uyuşturucu bulunmak suçundan Mardin'de yaklaşık 1.5 ay önce tutuklanarak Mardin E Tipi Cezaevi'ne konulan Özgür Akın, önceki gün cezaevinde kendini astı. Cezaevi banyosunda iple asılı halde arkadaşları tarafından bulunan Akın'ın cenazesi, memleketi Diyarbakır'da toprağa verildi. Özgür Akın için ailesi Diyarbakır'da taziye kurdu. Ailesi, Akın'ın intihar ettiğinin cezaevi yönetimi tarafından kendilerine bildirilmediğini, arkadaşlarından duyduklarını söyledi.
Akın'ın 1.5 ay önce tutuklandığını ve cezasının kesinleşmediğini söyleyen akrabası Recep Özalp, intiharda cezaevi yönetiminin ihmali bulunduğunu ve bunu yargıya taşıyacaklarını söyledi. Akın'ın cezaevinde daha önce de intihara teşebbüs ettiğini söyleyen Özalp, şöyle dedi:
"Özgür yaklaşık 1,5 ay önce Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Orada kaldığı sürece psikolojik bir rahatsızlığını duymadık. En son amcası ve ağabeyi bayramda onunla görüşmüş ancak bir sıkıntı fark etmemişler. Bizi Diyarbakır Devlet Hastanesi'ndeki arkadaşlarımız arayarak Özgür'ün öldüğünü ve cenazesinin morgda olduğunu söylediler. Biz buna inanmayarak şaka olduğunu sandık, cezaevini aradık. Cezaevi müdürü bize 'başınız sağ olsun' dedi. Özgür 10 gün önce göğüsünü kesici aletle yaralamış. İntihar olayından bir gün önce de intihara teşebbüs etmiş. Cezaevindekiler onu ikna etmiş ama bunların hiç birinden bizim haberimiz yok. Özgür, bir gün önce intihara teşebbüs etmiş onu neden yalnız bıraktılar. Psikolojisi bozulmuşsa neden destek vermediler? Bize öldüğünü neden bildirmediler? Ben buradan büyüklerimize sesleniyorum bu konuyu araştırsınlar. Özgür'ün ölümünde ihmal var. Bu konun peşini bırakmayacağız. Cezaevi müdürü, infaz koruma memurlarından hepsinden davacı olacağız. Özgür'ün kesin ölüm nedeninin iki ay sonra belirleneceği söylendi, ama şu anda intihar olarak gözüküyor. Fakat yaşanan bunca olayın bize neden söylenmediği düşündürücü." CA,SS(GG/AAA)(FOTOĞRAFLI)