ADANA'da hırsızlık suçundan aldığı 5 yıl hapis cezasını çekerken, Yozgat E Tipi Kapalı Cezaevi'nde boğazı kesilerek öldürülen 21 yaşındaki Duran Ali Kütük, ailesinin göz yaşları ile toprağa verildi. Aynı koğuşta kaldığı Mustafa B. tarafından öldürülen eşini Sevgililer Günü'nde toprağa veren 2 çocuk annesi 21 yaşındaki Sibel Kütük, olayda cezaevi yetkililerinin ihmali olduğunu öne sürdü.  Yozgat E Tipi Kapalı Cezaevi'nde 8 aydan beri yatan hırsızlık hükümlüsü Duran Ali Kütük'ün ailesi, 11 Şubat'ta eve gelen polislerin verdiği acı haberle yıkıldı. 10 Şubat gecesi koğuşta çıkan kavgada Duran Ali Kütük'ün, 25 yıla hükümlü Mustafa B. tarafından boğazı kesilerek ağır yaralandığı, bir gün sonra kaldırıldığı hastanede öldüğü bilgisi verildi. Evlat acısıyla yıkılan baba Okan Kütük, Ankara Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapılan oğlunun cenazesini alıp, Adana'ya getirdi. Duran Ali Kütük'ün cenazesi 14 Şubat Sevgililer Günü'nde Kabasakal Mezarlığı'nda toprağa verildi.
'ÇOCUKLARIM YETİM KALDI'
Eşinin ölümüyle gözyaşlarına boğulan Sibel Kütük, olayda cezaevi yöneticilerinin ihmali olduğunu önü sürüp, sorumluların cezalandırılmasını istedi. Sibel Kütük gözyaşları içinde şunları söyledi:
"Kocam cezaevine girdiğinde hamileydim. O cezaevindeyken doğum yaptım. Çocuklarım babalarını sadece 4 defa görebildi. Oğlum yeni konuşmaya başladı, ilk sözleri de 'baba' oldu. 4 yaşındaki kızım ve 8 aylık oğlum yetim kaldı. Ben şimdi onlara ne diyeceğim. Eşim suçlu da olsa, biz onu devlete teslim etmiştik. Duran Ali'nin katillerinin ve onlara göz yumanların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum."
'AĞIR SUÇLULARLA AYNI KOĞUŞTA YATIRILMAZ'
Baba 41 yaşındaki Okan Kütük ise oğlunun hafif suçlu sayıldığını, ağır suçlularla aynı koğuşa konulmasının büyük hata olduğunu savundu. Okan Kütük şöyle konuştu:
"Cezaevinde ağır suçlularla, hafif suçlular ayrı koğuşlarda kalır. Oğlumu 25 yıl hapis cezası bulunan Mustafa B. adında birisi ile aynı koğuşa koymuşlar. Olay nasıl oldu, aralarında ne geçti, bilmiyorum. Ama oğlumu göz göre göre ölüme gönderdiler. Bundan sorumlu olan cezaevi müdürü, o günkü nöbetçi müdür de nöbetçi gardiyanlar da sorumluluk altındadır. Ben evladımı işlediği suçun cezasını çekmesi için kendi ellerimle teslim etmiştim. Devlet kendisine teslim edilen insanı suçlu da olsa korumak zorundadır. Sorumluların gerekli cezayı almasını istiyorum."
Anne 38 yaşındaki Dilber Kütük de torunlarına sarılıp gözyaşı dökerek, oğlunun katilinin ve sorumluluğu olan kişilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.