MALTEPE Cezaevi'nden tahliye olan 3 kişi dün akşam aralarında husumet bulunan kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Silahlı saldırıda tahliye edilen kişilerden biri ağır, ikisi ise hafif yaralanırken saldırganlar kaçarak izlerini kaybettirdi.
Kartal'da minibüsçüler arasında 6 ay önce maydana gelen silahlı kavga sonucu 1 kişi ölmüş 3 kişi yaralanmıştı. Bu olayın ardından 3 kişi yakalanarak Maltepe Cezaevi'ne konuldu. Yargılanmaları devam ederken 3 kişi hakkında tahliye kararı çıktı. Cezaevinde tutuklu bulanan Kemal B., İsa T. ve Ferdi B. akşam saat 19.00 sıralarında tahliye edilirken daha önceki olayda öldürülen E.A'nın yakınları olduğu iddia edilen kişilerin silahlı saldırısına uğradılar. Bu sırada tahliye edilenleri karşılamak üzere cezaevi önünde bekleyen yakınlarının da bu kişilere silahla karşılık vermesi sonucu çatışma yaşandı. Silahlı saldırı sonucu cezaevinden tahliye olan Kemal B., İsa T. ve Ferdi B. yaralandılar. Yaralılar olay yerinde kendilerini karşılamak için bekleyen yakınlarının otomobillerine konularak hastaneye kaldırıldı. Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Kemal B.'nin durumunun ağır olduğu diğer iki kişinin ise hafif şekilde yaralandıkları öğrenildi. Silahlı saldırının ardından beyaz bir ciple olay yereni gelen saldırganlar kaçarak izlerini kaybettirdi.
Silahlı saldırının ardından cezaevi önüne çok sayıda polis ekibi sevkedildi. Polis ekiplerinin çevrede yaptığı araştırmada kaçan bir kişinin ormanlık alana attığı tabanca ele geçirildi. Olay yeri inceleme ekipleri cezaevi önündeki boş kovanları da alarak detaylı inceleme yaptı. Polis kaçan zanlıların yakalanması için geniş çaplı araştırma başlattı. (FOTOĞRAF)