TOKAT’tan Kilis’e mahkum taşıyan cezaevi nakil aracı, Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesi’nde sürücüsünün kontrolünden çıkarak tarlaya devrildi. Kazada 1 mahkum öldü, 6'sı asker 9 kişi yaralandı.
Kaza, öğleden sonra Göksun- Kayseri karayolunun 27'nci kilometresinde meydana geldi. Tokat Cezaevi'nden Kilis E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na 2 mahkum götüren Abbas Kaymaz yönetimindeki 60 AF 895 plakalı cezaevi nakil aracı, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Keklikoluk köyü yakınlarında kontrolden çıkarak yol kenarındaki tarlaya devrildi.
Kazada, Şanlıurfa doğumlu mahkum 42 yaşındaki Celal Binici yaşamını yitirirken, sürücü Abbas Kaymaz, yedek sürücü Resul Hormoncu, Jandarma Başçavuş Adnan Kayacan ile jandarma erler Ramazan Ağır, Ahmet Kürşat Aydın, Tayfun Aydın ve Emre Cam, İhsan Kaptıkaçil ve diğer mahkum Cuma Kalli yaralandı. Kazanın ardından yoldan geçenlerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ve sağlık görevlisi sevk edildi. Kazada yaşamını yitiren mahkum Celal Binici’nin cesedi olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için morga götürülürken, yaralananlar ise ambulanslarla Göksun Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

MY(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)