İZMİR’de, cezaevinden firar ettikten sonra, sahte kimlik ve belgelerle bankalardan kredi çeken, otomobil firmalarından kiraladığı araçları da üçüncü kişilere satan İ.G., polisin takibiyle yakalandı. Çevresindekilere işadamı olduğunu söylediği öğrenilen İ.G.'nin, 6 suçtan hakkında arama kararı bulunduğu da ortaya çıktı.
Bankaların kendilerinden kredi çeken kişilenin gerçek müşterileri olmadığını tespit etmesinin ardından polise ihbarda bulunuldu. Şikayet üzerine Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin araştırmalarında, kimliği belirlenen zanlılardan İ.G.’nin, bir süre önce Foça İlçesi'ndeki cezaevinden firar ettiği ortaya çıktı. Aranmaya başlanan İ.G.’nin, işyeri gibi kullandığı adrese yapılan baskında gözaltına alındı.
Şüphelinin üzerinde sahte nüfus cüzdanı, ehliyet ile bazı belgeler ele geçirildi. Kendisine çevresinde işadamı süsü veren İ.G:'nin, bu belgelerle bankalardan kredi çektiği belirlendi. Ayrıca yine İ.G.’nin, İstanbul ve Ankara’daki otomobil firmalarından kiraladığı araçlara sahte plaka hazırladıktan sonra bunları üçüncü kişelere ucuz fiyattan sattığı da saptandı. Suç ortağı aranan İ.G.’nin, 6 suçtan da arandığı otaya çıktı. İ.G., işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.