ADANA'nın Kozan İlçesi'ndeki açık cezaevinden yaklaşık 1 yıl önce izne çıktığı sırada firar eden Hakan Ö., Antalya'nın Alanya İlçesi'nde polis tarafından uzun süren kovalamaca sonucu yakalandı.
Silahla tehdit ve yaralama gibi suçlardan 8 kaydı bulunan 32 yaşındaki Hakan Ö., Adana'daki cezaevinden firar ederek İstanbul'a kaçtı. Şüphelinin yaklaşık 1 ay önce Alanya'ya geldiği istihbaratını alan polis, Hakan Ö.'nün kaldığı adresi tespit etti. Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, dün akşam saatlerinde şüphelinin Obagöl Mahallesi Mesut Caddesi'nde kaldığı eve gitti.
Polislere Taner Erol adına düzenlenmiş sahte kimlik gösteren Hakan Ö., ardından kaçmaya başladı. Polis, Hakan Ö.'yü durdurmak için havaya 2 el ateş etti. Yaklaşık 1 kilometre süren kovalamaca sonunda yakalanan Hakan Ö.'nün bıçak çekerek, "Kendimi bıçaklarım, kendimi size öldürtürüm ama karakola gitmem" diyerek bir süre direndiği belirtildi.
Alanya'da bir eğlence mekanında güvenlik görevlisi olarak çalışan Hakan Ö., polisin ikna çabalarının sonuç vermesi üzerine teslim olarak emniyete götürüldü. Şahsın üst aramasında Cemal Utku Başkan adına düzenlenmiş bir sürücü belgesi ele geçirildi. Cezaevi firarisi polis merkezindeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.