Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay), () - HATAY'ın Samandağ İlçesi'ndeki cezaevinden 6 ay önce infaz koruma memuru 60 yaşındaki Fayat Toy'u öldürerek firar eden hükümlülerden Ekrem Karabulut İskenderun İlçesi'nde yakalandı.
Samandağ K1 Tipi Kapalı Cezaevi'nde 15 Ocak'ta meydana gelen olayda cezaevinin çay ocağında çalışan hırsızlık suçlarından hükümlü Ekrem Karabulut, İbrahim Ürkmez, Kadir Akgöl ve Ediz Yaşan ile gasp suçundan hükümlü Fatih Kara ve adam yaralama suçundan hükümlü Rıdvan Barık çay ocağından sorumlu infaz koruma memuru Fayat Toy'u döverek ağır yaraladıktan sonra, daha önce demirlerini kestikleri çay ocağının penceresinden atlayıp binadan çıkarak tel örgüleri aşıp firar etti. Firarilerden Ediz Yaşan pişman olarak polise teslim olurken; İbrahim Ürkmez, Kadir Akgöl, Rıdvan Barık ve Fatih Kara güvenlik güçleri tarafından yakalandı. Ekrem Karabulut ise tüm çabalara rağmen yakalanamadı. Fayat Toy'un firardan 6 gün sonra öldüğü olayla ilgili yürütülen soruşturmada hükümlülere yardım ettiği öne sürülen infaz koruma memuru Ali Çulha da tutuklandı.
AKRABASININ YANINDA YAKALANDI
Son firari olan Ekrem Karabulut'un yakalanması için arama çalışmalarının il genelinde devam ettiği sırada İskenderun polisi, Karabulut'un Dumlupınar Mahallesi'ndeki bir akrabasının yanına geldiği bilgisine ulaştı. Hemen harekete geçen ekipler, Karabulut'u düzenlediği operasyonla yakalayarak gözaltına aldı. Adliyeye çıkarılan Ekrem Karabulut pişman olduğunu söylerken, nöbetçi mahkemece tutuklandı.

UA(OA/İD) (FOTOĞRAFLI)