ŞANLIURFA'nın Ceylanpınar İlçesi'nde, aşevinde dağıtılan yemekten fazla almak isteyen Suriye uyruklu 1 kişi ile görevliler arasında çıkan kavgada 2 kişi yaralandı.

Olay, akşam saatlerinde Ulucami Mahallesi'ndeki aşevinde meydana geldi. İddiya göre; iftar için dağıtılan yemekten almak için sıraya giren ismi bilinmeyen Suriyeli bir kişi, fazla yemek istedi. Bunun mümkün olmadığını söyleyen görevliler ile Suriyeli arasında kavga çıktı. Yaralanan Suriye uyruklu kişi ile bir görevli, çağrılan ambulansla Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Bu sırada hastaneye gelen vatandaşlar, olay çıkaran Suriyeliyi dövmek istedi. Polisler tarafından sakinleştirilen grup hastaneden tahliye edilirken, yaralı Suriyeli ilk müdahalesinin ardından Şanlıurfa'ya sevk edildi. Olayı anlatan aşevi sorumlusu Şehmuz Öztürk, şunları söyledi:

"Her gün bin, bin 500 kişilik yemek yapıyoruz. Kişi başına 1 ekmek veriyoruz, bir tane Suriyelide muhtarlık yapmış bir vatandaş geldi dedi ki; bana 2 tane ekmek vereceksin. Arkadaşlar iki ekmek vermeyince de, içerde olan yemeği de dökmüş. Resmen kabadayı. 'Ben istediğimi alırım, istediğimi yaparım' demiş. Bunlar bizi huzursuz ettiği sürece de ben bunlara yemek çıkarmayacağım" dedi.

FOTOĞRAFLI