Şafak SAĞ/CEYLANPINAR (Şanlıurfa), () - ŞANLIURFA'nın Ceylanpınar İlçesi'nde tarımsal üretimin yapıldığı 35 mahallenin muhtarı, elektriğin sık sık kesilmesi nedeniyle  tarladaki mahsullerin zarar gördüğünü belirterek, Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Adliyenin bulunduğu Ceylanpınar Kaymakamlığı önünde öğle saatlerinde toplanan  35 mahalle muhtarı ve çiftçiler, son zamanlarda sıkça meydana gelen elektrik kesintilerine tepki gösterdi. Tarlalardaki mahsullerin elektrik kesintileri nedeniyle zarar gördüğünü öne süren grup adına konuşan Ceylanpınar Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kahraman şunları söyledi:
"Yaşanan kesintiler hem milli ekonomiye zarar vermekte, hem de çiftçimizi mağdur etmektedir. Bu zararın ve büyük zararın ziyanı sebebi DEDAŞ'tır. Bütün muhtarlarımız çiftçilerimiz adına burada bulunmaktadırlar. Bundan sonra mahkeme süreci başlayacaktır. Eğer böyle bir zarar oluşursa, bu ürünlerimiz elektrik kesintisinden dolayı ki birçok bölgelerimizde hatlar kesilmiştir. Şu anda ürünlerimiz beklemektedir ve ölüme mahkum edilmiştir."
DEDAŞ'A YÜRÜDÜLER
Gruptakiler, basın açıklamasının ardından savcılığa suç duyurusunda bulundu ve DEDAŞ Ceylanpınar Başmühendisliği binasına yürüdü. Polisin güvenlik önlemi aldığı yürüyüşte müdürlüğe gelen kalabalıktaki bazı muhtarlar sorunlarının çözümü için görevlilerle görüştü. Basın kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından grup, olaysız dağıldı.
FOTOĞRAFLI