İZMİR’in Çeşme İlçesi'nde, yasadışı yollardan Yunanistan’a geçmeye çalışan 42 kişi, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince yakalandı. Kaçakların bulunduğu teknenin, daha fazla açılmaları halinde aşırı yüke dayanamayıp batabileceği ileri sürüldü.
Alaçatı açıklarında devriye görevi yapan Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı timleri, içerisinde yabancı uyruklu kişilerin bulunduğu tekneyi fark etti. Operasyon düzenlenen teknede, Eritre, Suriye, Afganistan, Filistin, Irak ve Gana uyruklu olmak üzere ikisi kadın 42 kaçak yakalandı. Kaçakların fark edilmeyip daha da açılmaları durumunda, teknenin aşırı yükten dolayı batabileceği uzmanlarda ifade edildi. İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine teslim edilen ve Yunanistan’a geçmeyi planlayan kaçaklar için sınırdışı işlemleri başlatıldı.
2013 yılı içerisinde, Ege Denizi’nde, 251 olaya müdahale edip 6 bin 937 mülteciyi kurtaran, 71 insan taciri hakkında adli işlem yapan Sahil Güvenlik Komutanlığının, 2014 yılının ilk iki ayında ise 18 olayda 401 göçmeni kurtardığı, 3 kişiyi de şebeke elemanı olarak yakaladığı bidirildi.

TY(İÖ/CK)