TUTUKLAMA TALEPLERİ KABUL EDİLMEDİ
Öğleden sonraki oturumda ahkeme heyeti, tanıkların dosyadaki beyanları ve yazılan müzekkereleri okudu. Mahkeme savcısı Erol Er, "Hiçbir tanığın sivil bile olsa başka birine hakaret hakkı yoktur. Hele askerse üstüne hakaret etmeye hiç hakkı yoktur. Tanık her şeyden muaftır diye bir şey yok. 'Delikanlılarsa gelsinler' gibi bir ifade olamaz. Bu kimseye yakışmayacağı gibi, astsubay rütbesinde bir kişiye de yakışmaz. Hakaret suçtur" dedi.
Tutuksuz sanık Üsteğmen Tuncay Aydın, mahkeme heyetinden duruşmalardan vareste tutulmasını istedi. 
Şehit yakınları ve avukatları ise tutuksuz yargılanan sanıklar Kıdemli Albay Veysel Özbay, Binbaşı Ali Duran ve Üsteğmen Tuncay Aydın'ın tutuklanmalarını talep etti.
Mahkeme heyeti, sanıkların tutuklanma taleplerini kabul etmedi, Üsteğmen Tuncay Aydın'ın duruşmalardan vareste tutulmasına karar verdi. 
ERDOĞAN VE KILIÇDAROĞLU'NUN DİNLENMESİ TALEBİ DE KABUL EDİLMEDİ
Mahkeme heyeti ayrıca geçen duruşmada şehit Piyade Er Onur Fikret Dülger'in babası Zekai Fırat Dülger'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tanık olarak dinlenmesi için verdiği dilekçenin reddine karar vererek duruşmayı 25 Mart 2014 tarihine erteledi.

KA,HT(EK/COŞ)