Çağatay KENARLI / İSTANBUL, () FATİH'te   uyuşturucu sattığı belirlenen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. Polis şüphelilerin bulunduğu sokağa kamyonetle geldi. Operasyonda, şüphelilerin boş bir araziye gömdüğü 5 tabanca, kurşun geçirmez yelek, 3 bıçak, çok sayıda mermi ve satışa hazır uyuşturucu ele geçirildi. Şebekenin önemli isimlerinden olduğu belirtilen İbrahim H.'yi gözaltına alındı,  operasyonlar devam ediyor.

Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro polisleri Aksaray ve Kumkapı'da faaliyet gösterdiğini tespit ettikleri bir uyuşturucu şebekesini takibe aldı. Yaklaşık 6 ay süren takibin ardından şebeke üyelerinin kullandığı Katip Kasım Mahallesi Beşikçi Sokak'taki 3 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenlendi.

POLİS KAMYONETLE MAHALLEYE GİRDİ
Operasyonda, şebeke üyeleri tarafından fark edilmemek için polis ekipleri sokağa kamyonetler içerisinde girdiği öğrenilirken, şebeke üyelerinin aynı sokakta boş bir araziye silahlar ve uyuşturucu madde gömdüğü tespit edildi. Yapılan aramalarda, toprağa gömülü halde 5 ruhsatsız tabanca, 3 bıçak, kurşun geçirmez yelek ve çok sayıda mermi ile 211 gram kokain, 625 gram toz esrar, 500 ecstasy hap ele geçirildi.

ŞEBEKEDEN 1 KİŞİ YAKALANDI
Yapılan operasyonda, uyuşturucu şebekesinin önemli isimlerinden olduğu belirtilen İbrahim H. gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.
Polis ekipleri, uyuşturucu şebekesinin diğer üyelerini yakalanmak için çalışmasına devam ettiği bildirildi.

(FOTOĞRAF)