İZMİR’in Karşıyaka İlçesi’nde işsiz 39 yaşındaki Çetin Gögen Alaca, 90 yaşındaki annesi Nimet Alaca’nın evine çelik yelek, tabanca, dolu iki şarjör ve bıçakla gidip, iddiaya göre sürekli para isteği doktor ablası 47 yaşındaki Nilgögen Özmen’i tartışma sonucu başından vurdu, ardından da aynı tabancayı başına dayayıp ateşledi. Doktor Özmen olay yerinde öldü, ağır yaralanan kardeşi ise hastaneye kaldırıldı. Eşi de doktor olan Özmen’in ölümü İzmir İl Sağlık Müdürlüğü çalışanlarını yasa boğdu.
Olay, Mavişehir Pamukkale stesinde bugün saat 13.30'da meydana geldi. 112 Komuta Merkezi’nde sorumlu doktor olarak görev yapan evli ve bir çocuk annesi Nilgögen Özmen, bugün sabah saatlerinde nöbetten çıktıktan sonra, yatalak olan annesi Nimet Alaca’nın evine gitti. Özmen annesiyle vakit geçirdiği sırada, işsiz olduğu belirtilen kardeşi Çetin Gögen Alaca eve geldi. İddiaya göre, ablasından sürekli para isteyen Çetin Gögen Alaca, aynı nedenden dolayı yine onunla tartışmaya başladı.
Tartışmanın büyümesi üzerine Alaca, yanında bulunan tabancayla iddiaya göre önce ablasının başına ateş etti. Talihsiz doktor kanlar içinde yere yığılırken, tabancayı kendi başına doğrultan Çetin Gönen Alaca tetiğe bir kez daha bastı.
ÇELİK YELEK, İKİ YEDEK ŞARJÖR, BIÇAK
Silah sesleri üzerine sitedeki özel güvenlik görevlileri, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Söz konusu adrese gelen polis, eve girdiğinde korkunç manzarayla karşılaştı. Yapılan kontrolde Nilgögen Özmen’in hayatını kaybettiği, kardeşinin ise ağır yaralı olduğu belirlendi. Bu arada, Alaca’nın çelik yelek giydiği, tabancanın yanı sıra dolu iki yedek şarjör ve bir de bıçak bulundurduğu saptandı. Sağlık görevlileri, ağır yaralı olan Çetin Gögen Alaca’yı ambulansla Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne kaldırdı.
Evdeki incelemede, 4 boş kovanın bulunduğu, olay sırasında iki el daha ateş edildiği öğrenildi. Olayın evin salonunda yaşandığı, evde bulunan yabancı uyruklu bakıcının Nimet Alaca ile bu sırada bir başka odada olduğu belirtildi.
MİRAS TARTIŞMASI YAŞANIYORMUŞ
112 Komuta Merkezi’nde şube müdürü olduğu bildirilen doktor Okan Özmen, olayı öğrenince kayınvalidesinin evine koştu. Dr. Özmen, acı haberle gözyaşlarına boğuldu. İl Sağlık Müdürlüğü ve UMKE ekipleri olay yerine gelip, Dr. özmen’i teskin etmeye çalıştı. Ailenin yakınları, Çetin Gögen Özmen’in, miras yüzünden de ablasıyla sık sık tartıştığını, sürekli öldüreceğini söylediği iddiasında bulundu. Bu arada, İzmir il Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz da olay yerine geldi. Sitede yaşayanlar ise iki kardeşin kendi hallerinde olduklarını, annelerinin uzun süredir aynı yerde yaşadıklarını aktardı. Dr. Nilgögen Alaca’nın cesedi savcının incelemesinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

TH(İÖ/AAA)(FOTOĞRAF)