Ayhan ACAR/BARTIN, () - BARTIN'daki sahillerde son 3 yılda 40 kişinin boğularak yaşamını yitirmesi üzerine polis ekipleri, Karadeniz'de sık görülen ve ölümlere yol açan 'çeken akıntı'ya karşı tatilcileri broşür dağıtarak uyardı.
Kentte 2012'de 14, 2013'te 24, 2014'te de şimdiye kadar 2 olmak üzere toplam 40 kişi denizde boğularak yaşamını yitirdi. İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleri, ölümlerin en önemli nedeni olan ve Karadeniz'de sık görülen 'çeken akıntı' ile ilgili hazırlattıkları broşürleri, tatil için kente gelen sürücülere dağıttı. Ekipler Amasra'ya giden sürücüleri Arıt Yol Kavşağı, İnkum'a giden sürücüleri de Gürgenpınarı mevkiinde durdurarak broşürleri verip çeken akıntıya karşı tatilcilere uyarılarda bulundu.
Deniz dip yapısının yarık kum tepeciği olduğu yerlerde görüldüğüne dikkat çekilen çeken akıntının nasıl oluştuğu, nerelerde görüldüğü ve nasıl anlaşılacağı, hızı, çeken akıntıya kapılma durumunda ne yapılması gerektiği, akıntıya kapılan birisinin nasıl kurtarılacağının anlatıldığı broşürden 4 bin basıldığı ve yazı dönemi boyunca tatilcilere dağıtılacağı bildirildi.
İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, amaçlarının Karadeniz'de yaşanan boğulma olaylarını minimum düzeye indirmek olduğunu söyledi. Altınok, "Bartın'da ve sahil beldelerinde son 3 yılda 40 vatandaşımız boğularak hayatını kaybetti. Biz bunun önüne geçmek kentimize gelen tatilcilere broşür dağıtıyoruz ve onları bilgilendirmeye çalışıyoruz. İnşallah bundan sonra böyle acı olaylar yaşamayız" dedi.

FOTOĞRAFLI