Diyarbakır'ın Sur ilçesi Tanışık köyünde, PKK'lı teröristlerin kamyonete yüklü 13 ton bombayı patlatması sonucu hayatını kaybeden 16 köylünün ailelerine ziyarette bulunmak isteyen HDP'lileri, ölenlerin yakınları köye kabul etmedi.
HDP'LİLERİ İSTEMEDİLER
Diyarbakır'ın Sur ilçesi Tanışık köyünde, 12 Mayıs gecesi bomba yüklü kamyonu taşıyanPKK'lıları durdurmak için canlarını hiçe sayarak hayatlarını kaybeden ve sivil şehit statüsüne alınan 16 köylünün yakınları, köye ziyarette bulunmak isteyen HDP'lileri kabul etmedi. PKK terör örgütünün yapmış olduğu katliamın ardından başta CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binalı Yıldırım'ın yanı sıra bakanlar, milletvekilleri ve diğer siyasi partilerin temsilcileri köye taziye ziyaretlerinde bulunurken, köyü ziyaret etmek isteyen HDP'li vekilleri ve belediye başkanlarını ise köylülerin kabul etmediği öğrenildi.

BELEDİYE HALA OTOBÜS GÖNDERMİYOR
Diyarbakır merkeze yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Tanışıkköyüne aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi'nin otobüs göndermediği bildirildi. Patlamanın yaşandığı yere yakın ve aynı zamanda Tanışık köyüne 2 kilometre uzaklıkta bulunan Dürümlü köyüne belediye otobüslerinin her gün düzenli olarak gittiği, HDP'li belediyenin otobüs gönderdiği öğrenildi. Tanışık köyünde bulunan vatandaşlar, kendi imkanlarıyla şehir merkezine inerken, imkanı olmayan köylülerin ise otobüse binmesi için yürüyerek Dürümlü köyüne gittiği belirtildi.


"HDP'LİLER KÖYE GELMEK İSTEDİ, KABUL ETMEDİK"
Tanışık Köyü Muhtarı Bayram Yaman, yaptığı açıklamada, HDP'lilerin köye gelmek için girişimlerde bulunduklarını ifade ederek, "Biz kesinlikle onları kabul etmedik ve bundan sonra da etmeyeceğiz. PKK terör örgütünü tuttukları ve destek verdikleri sürece hiçbir zaman bizim köye giremezler. Belediyenin bütün parası hem PKK'ya gidiyor. Bizim devletten başka hiçbir şeye ihtiyacımız yok. Belediye bize otobüs bile göndermiyor." dedi.
NE OLMUŞTU
Bingöl'ün Genç ilçesinde gasbettikten sonra 15 ton patlayıcı yükledikleri kamyonu 12 Mayıs gecesi Yenişehir ilçesi Tanışık Mahallesi'ne getiren PKK'lı teröristlerle, durumlarından şüphelenen köylüler arasında tartışma yaşanmış, vatandaşların, köylerine almak istememesi üzerine teröristler, kamyonla Dürümlü mezrasına doğru hareket etmiş, köylüler tarafından takibe alındığını ve kaçamayacaklarını anlayan PKK'lı teröristler, kamyonu Dürümlü mezrası girişinde infilak ettirmişti.
16 kişinin yaşamını yitirdiği, 23 kişinin yaralandığı patlamanın şiddeti kentin birçok ilçesinde hissedilmiş, olay yerinde yaklaşık 20 metre genişliği ve 4 metre derinliğinde çukur oluşmuştu.
Cesetlerin parçalanması ve geniş bir alana yayılması nedeni ile 13 kişinin kimlik tespiti ancak DNA sonucunda belirlenmiş, PKK'nın gerçekleştirdiği saldırı, 36 çocuğun yetim, 8 kadının da dul kalmasına neden olmuştu.