ERZİNCAN’ın Çayırlı İlçesi'ne bağlı Büyük Gelengeç Köyünde dün akşam etkili olan selde en büyük zararı dere yatağındaki evler gördü. Yaklaşık yarım saat süren yağmur ve dolunun ardından oluşan sel 1 evi yıkarken, duvar altında kalan 3 kişi yaralandı. Büyük Gelengeç'te 9 evin hasar gördüğü, 300 kadar hayvanın telef olduğu selden sonra köye Kızılay tarafından 10 çadır 50 battaniye gönderildi.
Erzincan'a 155 kilometre uzaklıkta bulunan Çayırlı ilçesinin Büyük Gelengeç köyünde dün aniden bastıran dolu ve şiddetli yağmurun ardından sel geldi. Yaz aylarında yaklaşık 150 kişinin yaşadığı 30 hanelik köyde meydana gelen sel, dere yatağının kenarında bulunan evler ile ahırlara zarar verdi. Dursun Güven’e ait evin kısmen çökmesi sonucu evde bulunan Dursun Güven, Hüsnü Kıran ve Elif Kıran duvar altında kaldı. Yaralı olarak kurtarılan 3 kişi, Çayırlı'da yapılan ilk müdahalenin ardından Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. 
Dursun Güven'in kızı Nurcan Özen selden kaçarak kurtulduklarını, babasanın ise yıkılan duvar altında kaldığını bildirdi. Köy sakinlerinden Dursun Topal ise 342 koyundan 262'sinin sele kapılarak kaybolduğunu bildirdi. Topal, şimdiye kadar 80 kadar telef olan koyun bulduklarını belirtti. 
Selden sonra yapılan hasar tesbitine göre 9 evde hasar meydana gelirken, 300 kadar küçükbaş hayvanın da telef olduğu belirlendi. Selin ardından bölgeye Türk Kızılayı Erzincan Şubesi tarafından 10 çadır ve 40 battaniye gönderildi.
Köyde incelemelerde bulunan Vali Abdurrahman Akdemir, iki derenin buluştuğu noktada olan bir evin yıkıldığını ve toplam 9 evin hasar gördüğünü, bazı ahırların kullanılamaz durumda olduğunu söyledi. Vali Akdemir, "Selden sonra Özel İdare, Kızılay ve AFAD köyde olağanüstü bir çalışma başlattı. Çok kısa süre içerisinde devlet olarak yaraları saracağız. Bundan kimsenin endişesi olmasın. 3 vatandaşımız hafif yaralı, can kaybımız yok, şükrediyoruz. Kızılay çadır ve yeme içme teşkilatlı kurdu. Bugün hasar tespit çalışmalarını yapıyoruz. Büyük bir ihtimalle hasar tespit çalışmaları neticesinde köyün taşınması noktasında karar çıkacak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI