Muzaffer NAL/ÇAY (Afyonkarahisar), () - AFYONKARAHİSAR'ın Çay İlçesi'ne bağlı Çayırpınar Köyü yakınlarında zehirlenmiş yaklaşık 30 köpek bulundu. Köpeklerin bir kısmı yaşamını yitirirken, olay yerine gelen veterinerler hayatta olanlara müdahale ederek ilaç verdi.
Afyonkarahisar- Konya karayolunun Çay'a 7 kilometre mesafedeki Çayırpınar Köyü yakınlarında, dün akşam saatlerinde bağ ve bahçelere dağılmış hasta köpeklerle karşılaşıldı. Köpekleri ilk gören Çayırpınar sakinlerinden Kamil Yılmaz, "Bahçeden geliyordum, akşam olmak üzereydi. Çevre yoluna yakın bir bahçede köpek sürüsü gördüm, yeni bırakıldıkları belli. Önce korktum. Köpekler sarhoş gibi yalpayarak kaçıştılar. Bazıları da yığıldı kaldı. Muhtara haber verdim" sözleriyle olay hakkında bilgi verdi.
Çayırpınar Köy Muhtarı İbrahim Kıyar da ihbar üzerine hemen olay yerine gittiğini, bazı köpeklerin ölmüş, bazılarının can çekişir vaziyette olduğunu söyledi. İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü'nü ve jandarmayı arayarak durumu aktardığını belirten Kıyar, "Edindiğim bilgiye göre plakası alınamayan, kırmızı kasalı bir kamyonetten atılmış. Bu köpekler kesinlikle bu bölgeden değil. Bunu yapanlar insan olamaz. Vicdansızlar, zehirlemişler ve bizim ekili bahçe yoluna girerek ölüme terketmişler" diye konuştu.
Muhtar Kıyar köyde anons yaparak bahçe sahiplerine haber verdiğini, Çay belediye ekiplerinin de bir araçla ölen köpekleri toplayarak gömdüğünü anlattı. Olay yerine gelen İlçe Tarım Müdürlüğü'ne bağlı veterinerler, bahçelerde ölmemiş köpekleri aşılamak için çalışma başlattı ancak akşam karanlığında bu çalışma hayli zor oldu.
Çay İlçe Jandarma Komutanlığı da olayla ilgili soruşturma başlattı.

MN(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)