ZONGULDAK'ın Çaycuma İlçesi'nde kar ve yağmur yağışı ile su seviyesi yükselen Oyka Deresi taşma noktasına geldi. Dere kenarında oturanlar panik yaşarken halk belediye hoparlöründen anonslarla uyarıldı.
İlçede etkili olan kar yağışının ardından başlayan yağmur ve sonrasında karların erimesi, İstasyon Mahallesi'nden geçen Oyka Deresi'nde su seviyesini yükseltti. Derenin bazı noktalarında su taştı ve sular dere kenarındaki yolu kadar geldi. Derenin çevresinde oturanlar panik yaşadı. Belediye ekipleri, bölgede sel riskine karşı çalışma yaptı. Belediye hoparlöründen de anons yapılarak dere kenarında oturanların sel riskine karşı tedbirli olması istendi.
Belediye Başkanı Ak Parti'li Mithat Gülşen de dere güzergahında inceleme yaptı. Başkan Gülşen, sel riskine karşı önlemleri aldıklarını söyledi. Başkan Gülşen, "Yağmurla birlikte karların erimesi sonucu şu anda İstasyon Mahallesi kısmen sel tehdidi altında. Belediye olarak tüm birimlerimizle çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması noktasında uyarılarımızı yapıyoruz" dedi.