ZONGULDAK'ın Çaycuma İlçesi'nde, şiddet gördüğü gerekçesiyle evi terk edip boşanma davası açan eşi 39 yaşındaki Gülay G., kayınvalidesi 59 yaşındaki Fatime Kayabaşlık ve onun dini nikahlı eşi 64 yaşındaki Salih Bostancı'yı av tüfeği ile öldüren 43 yaşındaki Hüseyin G.'yi arama çalışmaları sürüyor. Hüseyin G.'nin, ölenlerin yakınlarına, "Daha öldüreceğim kişiler var" diye haber gönderdiği ileri sürüldü.
Çaycuma'nın Çayır Köyü'nde oturan işsiz Hüseyin G., 16 ve 17 yaşlarındaki iki kızı ile 3 ay önce evi terk edip Güdüllü Köyü'ndeki annesinin yanına yerleşen 18 yıllık eşi Gülay G. ile kayınvalidesi Fatime Kayabaşlık ve onun dini nikahlı eşi Salih Bostancı'yı, dün akşam evde pusu kurup av tüfeği ile öldürdü.
OLAY GÜNÜ PAZARDA TARTIŞMIŞLAR
Hüseyin G., iddiaya göre, bir süredir eve dönmesi için baskı yaptığı eşi, kayınvalidesi ve onun eşi ile dün ilçedeki pazar yerinde tartıştı. Hüseyin G., tartışmanın ardından Güdüllü Köyü'ne gidip Salih Bostancı'nın evine girdi. Hüseyin G., ölüm tehditlerinde bulunduğu Salih Bostancı'nın tedbir amacıyla daha önceden temizleyip duvara astığı av tüfeğini alıp beklemeye başladı. Şüpheli, eve girdiklerinde eşi ve Salih Bostancı'ya av tüfeği ile ateş ederken, kayınvalidesini de başına tüple vurup sopa ile döverek öldürdü. Hüseyin G., kayınvalidesini evin içinde, yaralı halde pencereden atlayan eşini de bahçede ateşe vererek kaçtı.
'DAHA ÖLDÜRECEĞİM KİŞİLER VAR'
Jandarma ekipleri, Çayır ve Güdüllü köyleri çevresinde Hüseyin G.'yi arama çalışmalarını sürdürüyor. Hüseyin G.'nin, ölenlerin yakınlarına ve iki köyün muhtarına, "Daha öldüreceğim kişiler var" diyerek haber gönderdiği ileri sürüldü. Güdüllü Köyü Muhtarı Sonar Keskin, "Beni ve Çayır Köyü muhtarını da tehdit ediyordu. Eşiyle barışmalarında aracılık ettiğimiz halde, 'Barıştıramadınız bizi' diye bize kızıyordu. Arkadaşlarına, 'Çayır ve Güdüllü muhtarlarını temizleyeceğim' diyormuş. 'Daha öldüreceğim kişiler var' demiş. Biz iki sefer geldik eve barıştırmak için ama kadın 'gitmem' dedi. Annesi göndermek istedi. Ama kadın yine aynı şeyleri yaşayacağını söyleyerek gitmedi" dedi.
KIZLARI KORUMA ALTINA ALINDI
Köy okulunda hizmetli olarak çalışan Gülay G.'nin, 3 ay önce şiddet görmesi nedeniyle evi terk ettiği ve savcılığa suç duyurusunda bulunup boşanma davası açtığı belirtildi. Çaycuma Sulh Ceza Mahkemesi'nin, 27 Ocak'ta Hüseyin G. için 6 ay eşinin evine yaklaşmama yönünde tedbir kararı verdiği öğrenilirken, olayın ardından çiftin 16 ve 17 yaşlarındaki kızları da Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nce koruma altına alındığı belirlendi.
CENAZELER TESLİM EDİLİYOR
Öte yandan, ölen 3 kişinin Çaycuma Devlet Hastanesi morgundaki otopsileri tamamlandı. Ölenlerden Salih Bostancı'nın cenazesi ailesine teslim edildi. Cenazenin teslim alınması sırasında yakınları gözyaşlarına boğuldu. Selami Bostancı, babasının cenazesinin konulduğu cenaze aracına başını koyup gözyaşı döktü. Diğer oğlu Siyami Bostancı da ağladı. 3 cenazenin de bugün toprağa verileceği belirtildi.