ŞANLIURFA’da, iddiaya göre, çatıdan akan su nedeniyle 2 komşu aile arasında çıkan tartışma, tabanca, balta, sopa ve taşların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Polisin güçlükle sonlandırdığı kavgada 5 kişi yaralanırken, 3 kişi de gözaltına alındı.
Olay, bugün öğleden sonra Topdağı Mahallesi 2383'üncü Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, birbirlerine komşu olan Kaçmaz ile Özer aileleri arasında çatıdan akan suyun, avluyu kirletmesi nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma, her iki ailenin de telefonla çağırdığı yakınlarının katılmasıyla kavgaya dönüştü. Tabanca, balta, sopa ve taşların kullanıldığı kavga, aileleri ayıramayan mahalle sakinlerinin ihbarıyla gelen polisin müdahalesiyle güçlükle sonlandırıldı.
Mahallede polisler yoğun önlem alırken, sağlık ekipleri de tabanca kurşunlarına hedef olan Fatma Kaçmaz ve Fatma Güneş ile sopa ve balta darbeleriyle yaralanan Abit Kaçmaz, Salih Kaçmaz ile Ali Özer'i ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere götürdü. Tedavisine başlanan yaralılardan tabanca kurşunlarına hedef olan 2 kadının hayati tehlikelerinin bulunduğu bildirildi.
Sokakta park halinde duran bin minibüsün de hasar gördüğü olaya ilişkin soruşturma başlatan polis, kavgaya karıştığı saptanan 3 kişiyi gözaltına alıp, bazı sopalar ile 1 baltaya da el koydu.